Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

aktieplan meer mensen met beperking in de politiek

Vorig jaar 4 juli 2019 was de Politieke Dag in Den Haag. Het ministerie BZK lobbyt om meer mensen met een beperking in de politiek te krijgen. Gemeenteraad, waterschap, alle politiek.

Er is nu een aktieplan! Voor wie wil lezen hier 2 linken:

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties/do…

https://www.politiekeambtsdragers.nl/ambt-in-praktijk/inclusief-en-divers-bestuur/actieplan-politieke-ambtsdragers-met-een-beperking

3 reacties
Thema:
Deel gesprek via:
zei...

Sorry dat ik laat reageer, door omstandigheden even een tijdje uit de running geweest.
Maar in reactie op boven gestelde, Voor mensen die afhankelijk zijn van een wao of wia uitkering is dit dus een onmogelijkheid. Het UWV geeft namelijk geen toestemming, omdat die stellen dat iemand die raadswerk kan doen ook makkelijk een 'normaal' werk kan verrichten en daarom geen uitkering nodig heeft. Gevolg is dat het gezin grote risico's loopt om financieel in de problemen te komen.

Ik heb in een 'grijs verleden' zelf eens op het punt gestaan om politiek actief te worden, maar heb het om deze reden moeten laten lopen. Anders had ik jaren geleden al politiek actief kunnen zijn en dan met name voor mensen met een beperking.

zei...

Ha Jelle,

Welkom terug!

Afgelopen weken worstelde ik met de kwestie of ik gemeenteraadslid zou worden (volgend jaar zijn er verkiezingen). Ik las ergens dat je jaren later nog in de problemen kunt komen. 
Deze kwestie is benoemd door Ammer Moses met de leuke naam 'fragiele kaartenhuis van regelingen en toeslagen'.

Het ministerie van BZK organiseert weer iets om mensen met een beperking in de politiek te krijgen. Save the date: 28 mei, vrijdagmiddag online. Zet Ieder(in) dit op het platform?

Je hoeft geen gemeenteraadslid te worden om invloed te hebben.
Politieke partij stelde voor om mij op een onverkiesbare plaats te zetten ;-) Dus dat is al een stapje naar een inclusieve lijst....

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in