Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt
zei...

Mooie ontwikkeling, gaat en hoort eigenlijk hand in hand te gaan met serieus nemen van CP. Is dan ook erg wenselijk dat er voldoende mensen in een raad zitten en vooral ook voldoende ondersteuning is om mensen in cliëntenraden hun rol te kunnen laten vervullen. Ik denk dat op beide gebieden er best een uitdaging ligt om cliëntenraden gevuld te krijgen en te houden. Ben zelf gestopt als lid van een cliëntenraad in de zorg. Het kostte me te veel energie, en het leverde me te weinig op aan wat ik er voor terug kreeg.

Het is natuurlijk heel goed dat er meer instemmingsrecht gaat komen, maar in het kader van "nothing about us, without us" zou het ook goed zijn als in het traject van idee tot besluitvorming gewerkt wordt met betaalde ervaringsdeskundigen.Dit om te voorkomen dat je als cliëntenraad over iets mag besluiten wat eigenlijk nooit zo ver had mogen komen.

In GGZ instellingen zie je dat met kleine stapjes ontstaan, maar kan natuurlijk op veel meer plekken in zorggerelateerde instellingen.

Daarmee voorkom je mogelijk dat er dingen worden besloten zonder dat "WIJ" er bij betrokken zijn. De laatste stap is dat tot op het niveau van ministeries al gewerkt wordt met ervaringskennis aan de ene kant, en tot in de raden van toezicht ook gewerkt wordt met ervaringskennis als derde bron van kennis aan de andere kant.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in