Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

de nieuwe bezuinigingen Hoogeveen wie kan mij helpen

❗️College schrapt regeling bijkomende studiekosten❗️

Zoals beloofd hierbij het laatste nieuws over deze regeling. Zojuist ontvingen wij van de Gemeente Hoogeveen onderstaand bericht. Heel erg vervelend voor iedereen die hier al rekening mee hield. De regeling is, met terugwerkende kracht, m.i.v. 23 juli geschrapt.

“Het college schrapt met ingang van 23 juli de regeling Bijkomende studiekosten schoolgaande kinderen. De regeling was bestemd voor ouders met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. De regeling was er om ouders financieel te ondersteunen bij aanvang van het nieuwe schooljaar, onder meer bij de aanschaf van een nieuwe fiets, schoolkamp en schoolspullen.

Schrappen van de regeling is één van de bijsturingsmogelijkheden om de financiën van de gemeente op peil te houden. Het college ziet dit als onontkoombaar.

In Hoogeveen is de Stichting Leergeld actief. Deze stichting voorziet deels in deze vraag en verstrekt fietsen, laptops en schoolspullen in samenwerking met Pet!”

Loket Geldzaken Hoogeveen

6 augustus om 15:00 ·

https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1037870/grote-zorg-over-bezuinigingen-sociaal-domein-hoogeveen.html


Grote zorg over bezuinigingen sociaal domein Hoogeveen | Hoogeveensche Courant
Hoogeveen – ,,En weer treffen de bezuinigingen een kwetsbare groep mensen in de gemeente Hoogeveen, terwijl de rek daar al uit is. Ik houd mijn hart vast voor de gevolgen.”
hoogeveenschecourant.nl

https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1038195/stichting-leergeld-kan-meer-steunaanvragen-van-ouders-waarschijnlijk-niet-aan.html


Stichting Leergeld kan meer steunaanvragen van ouders waarschijnlijk niet aan | Hoogeveensche Courant
Hoogeveen – De aanschaf van een nieuwe fiets, schoolspullen en de bijdrage voor een schoolkamp. Voor sommige gezinnen is het te duur. Toch kunnen ouders van schoolgaande kinderen met een minimuminkomen niet meer bij de gemeente terecht als zij financiële hulp nodig hebben.
hoogeveenschecourant.nl

https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1037595/hoogeveen-wacht-jarenlange-bezuinigingen-ozb-stijgt-met-11-5-procent-thuishulp-onder-druk.html


Hoogeveen wacht jarenlange bezuinigingen: ozb stijgt met 11,5 procent, thuishulp onder druk | Hoogeveensche Courant
Om het gemeentelijke huishoudboekje weer op orde te krijgen moet Hoogeveen de komende vier jaar fors bezuinigen. Vrijwel iedereen gaat de financiële pijn voelen, stellen burgemeester en wethouders in de meerjarenbegroting.
hoogeveenschecourant.nl

https://hoogeveenschecourant.nl/artikel/1038804/vvd-haalt-hard-uit-naar-college.html

VVD haalt hard uit naar college | Hoogeveensche Courant
Hoogeveen – De VVD haalt hard uit naar het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding is de meerjarenbegroting waarin een OZB-verhoging de klappen in de Hoogeveense zorg bij lange na niet kan opvangen.
hoogeveenschecourant.nl

9 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Bedankt voor de update Ruben. Je vraagt of mensen je willen helpen.
Kun je omschrijven waar je precies hulp bij nodig hebt? 

zei...

Goedemorgen Ruben. Ben bang dat dit in de meeste gemeentes het geval zal zijn, omdat ze nog niet op de hoogte zijn wat de inclusie inhoud.
Even iets anders tussendoor, Ik zie denken, Theo hier ook? Ja, ook voor hetzelfde doel, opkomen voor mensen met een beperking.    

zei...

Dag Ruben

Hoe was de informatie van de gemeente bij jullie bekend gemaakt. Hebben jullie voor de verandering plaats gingen vinden ook een brief van de WMO ontvangen. Of is dit niet aan de orde geweest. Bij mij in Steenwijk was de informatie van de veranderingen vooraf niet bekend geworden. Dus wij wisten van niets. Ik van de begeleiding vernomen dat wij uren ging kwijtraken. Dus ik was boos dat moment en zelf toen contact met WMO opgenomen. En ik uitleg had hoe het zat.  Met vriendelijke groeten VN Ambassadeur Jeanet  Wardenier

zei...

Volgens VN-verdrag moet iedereen mee kunnen doen in de samenleving.
Heeft gemeente Hoogeveen al een motie aangenomen voor het VN-verdrag?
Gemeenten mogen zelf weten hoe ze de minima-regelingen uitvoeren.....maar er gaan weer mensen tussen wal en schip vallen...

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in