Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Dringend verzoek ervaringen met verzekeringsarts te delen

Door NSPOH, opleidingsorganisatie voor bedrijfs- en verzekeringsartsen, ben ik gevraagd het perspectief van patiënten tov verzekeringsartsen te schetsen. Zij omschrijven het dagdeel als volgt. Centraal staat ‘hoe kijkt de wereld aan tegen de verzekeringsarts en zijn/haar werk?’ ‘En komt dit overeen met het beeld dat wij (de verzekeringsartsen, jvz) daar zelf over hebben?’ Zowel de visie van de wetenschappelijke vereniging als het perspectief van de patiënt in het kader van de verzekeringsarts komt aan bod. Welke kwaliteiten worden verwacht en wat betekent dat voor de verzekeringsarts? Dit pak ik graag op, mits ik voldoende input krijg van ervaringsdeskundigen. Ik zie dit als uitgelezen mogelijkheid om onze stem te laten horen. Mijn insteek is vooral te kijken naar wat goed gaat en wat beter kan. Dit onderbouwd met ervaringen. Zodat we verzekeringsartsen bewust kunnen maken van hun impact op het leven van hun cliënten. En hoe zij hier zorgvuldig mee om kunnen gaan. Dus vertel wat goed ging, wat niet goed ging. Hoe het beter kan. Dat neem ik allemaal mee in mijn verhaal. 
Op 24 februari beslis ik of ik voldoende input heb om aan het dagdeel een bijdrage te leveren. Dus niet te lang wachten met een reactie.

8 reacties
Thema:
Deel gesprek via:
zei...

Interessante vraag Jeanette. Ik zal wat mensen uitnodigen voor het gesprek die misschien ervaringen met je willen delen. 

zei...

Jeannette, eind deze week stuur ik een verzamelmail naar een mailgroep VN-verdrag (plm 20 doven/slechthorenden). Is het goed als ik jouw verzoek meeneem?


Mijn persoonlijke ervaring is gedateerd.
Gaat het ook om een arts die beoordeelt of je in het doelgroepenregister mag?


Er zijn mega problemen met bedrijfsartsen die vinden dat CI-(cochleair implantaat) revalidanten tijdens intensieve fase flink door moeten werken. Vooral lastig in de zorg, spagaat met zomer weinig collega's.


Ik zie veel problemen bij plotsdoven. Heb je contact met St. Plotsdoven hierover? Artsen keuren te makkelijk mensen af. Gevolg: nog meer sociale isolatie, dat geeft enorme emotionele pijn. Immers: je bent al afgesneden van de wereld als je ineens doof wordt, gevoel  van veiligheid is minder/weg (je hoort deurbel niet, je hoort buurvrouw niet binnenkomen)


Verder is er een probleem dat veel vroegdoven onder hun niveau moeten werken. Betutteling, maar hoe dat nu gaat met VN-verdrag weet ik niet....hoe leren zorgprofessionals volgens VN-verdrag te denken en te handelen?

zei...

Jeannette, kun je zelf een oproep op het OPCI-forum zetten?
Hoe oud mogen de ervaringen zijn? 2 jaar?

zei...

zie persoonlijke mail over dame met NAH door verkeersongeluk, hele wirwar met artsen die langs elkaar heen werkten. Kost enorm veel energie.


Zouden er met onzichtbare beperkingen meer mis gaan? Iemand ziet er  goed uit, dus arts denkt dat het allemaal wel mee valt? Dit is een retorische  vraag hoor, ik ga verder met mijn andere dingen voor inclusie.

zei...

Wat zouden bedrijfs- en verzekeringsartsen beter kunnen doen?
* als CI-revalidanten veel moeten communiceren op hun werk, overweeg dan het eerste jaar met CI werk met minder communicatie. Of zet in op Total Conversation voor telefonie en tolken voor de vergaderingen. Om baan te behouden, of je mixt beide dingen!

* voorkom een burn-out, laat mensen bv 2-3 uur per dag werken de eerste tijd bij plotsdoofheid en CI-revalidatie

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in