Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Gezocht: Tips voor jongeren in het onderwijs, stage of vinden van werk

Volgende week is het Denk Anders Debat: https://iederin.nl/denkandersdebat/. Dit debat is voor jongeren en gaat over onderwijs, stage en het vinden van werk of vrijwilligerswerk. Er worden voorbeelden gegeven, knelpunten besproken en gekeken naar oplossingen. Vanuit Ieder(in) hebben we een kennisartikel geschreven met randvoorwaarden die jongeren nodig hebben. 

Nu vroeg ik mij af, zijn er hier jongeren die ergens tegenaan lopen tijdens onderwijs, bij hun stage, zoeken naar werk of het behouden van werk? Hoe ga je daarmee om of heb je een oplossing erop gevonden? En voor de andere mensen hier, heb jij tips of adviezen die je aan jongeren mee kunt geven?

3 reacties
Deel gesprek via:
zei...

jazeker, het werkt supergoed uit voor de leerlingen! Iemand doet stage bij Joy in Veenendaal!

https://joy-academy.nl/


Iemand kon niets vinden, kwam bij Leger des Heils. Veel te druk met autisme, dus coördinator liet hem maar boodschappen doen, prikkelarmer. Niet zo optimale stage, maar het is wel stage....


Een dove kon niks vinden, dus ik  verwees naar plaatselijke club die over inclusie gaat.... Geen stage = opleiding niet afmaken = geen diploma....Voorzitter inclusie zei dat het voor veel MBO-ers geldt, daar ben ik het niet mee eens...maar ik heb het wel aangekaart.

zei...

Hi Robin,

Als je het interessant vindt zou ik eens een uitvraag kunnen doen onder de jongeren van de ALL OF ME Community. Laat maar weten!

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in