Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Heb je ervaringen, signalen of vragen over de inclusieve arbeidsmarkt?

Hallo allemaal,

Sinds eind maart van dit jaar ben ik officieel gestart als OmbudsSpits Werk & Participatie. De OmbudsSpits is een initiatief van Onbeperkt aan de Slag en ABN AMRO.
Als OmbudsSpits haal ik signalen op van werkgevers en van mensen met een arbeidsbeperking rondom werken met een arbeidsbeperking. Wat zijn de grootste knelpunten? En wat gaat er al wel goed?
Daarnaast kunnen werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking vragen aan me stellen over wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking, uitkeringen en sociale zekerheid.

De OmbudsSpits is een persoon uit de ‘doelgroep’ mensen met een arbeidsbeperking zelf (ipv iemand zonder arbeidsbeperking die OVER mensen met een arbeidsbeperking praat, zoals helaas nog vaak gebruikelijk is), die onafhankelijk, onpartijdig en objectief te werk gaat. 

Heb je dus vragen over bijvoorbeeld welke wetten en regelingen er zijn wat betreft werk of inkomen uit werk?
Of wil je positieve of negatieve ervaringen van je op de arbeidsmarkt doorgeven?
Dat kan! Alle signalen en vragen kunnen gemaild worden naar ombudsspits@onbeperktaandeslag.nl .

Wat doe ik met de signalen/ervaringen? Ik inventariseer deze en als een bepaald signaal meermaals genoemd wordt, dan ga ik dat nader onderzoeken en/of behandelen. Ik zal hierover publiceren. En als er voldoende aanleiding voor is, dan zal ik relevante organisaties en personen hierover vragen stellen of aanspreken.
Onlangs is mijn eerste blog als OmbudsSpits gepubliceerd. Het gaat over het aanvraagformulier Beoordeling arbeidsvermogen: https://www.linkedin.com/pulse/eerste-artikel-ombudsspits-werk-participatie-beoordeling-nico-blok/

Mocht men nog vragen hebben naar aanleiding hiervan, dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet, Nico

9 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Ha Nico, 

Mooi! Goed dat je je hiervoor inzet. Waar wil je gaan publiceren?

zei...

Hallo Nico, 

Wat goed dat je hiermee bezig bent. Heb je al reacties gehad? Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen. Zou je de reacties ook met ons willen delen onder dit gesprek? Dan kunnen wij er ook van leren! 

En voor de mensen die reageren: Voel je vrij om ook hieronder je ervaring te delen zodat we het gesprek erover op gang kunnen houden. :)

Groet Laura 
Communitymanager Klink

zei...

Dag Nico,


Heb je ook signalen gehad van werkenden die in de knel komen doordat hun maatmanloon niet meegroeit met hun loopbaan?


Ik loop nu tegen dit probleem aan. Ik ben 10 jaar geleden uitgevallen en dan nemen ze het loon dat ik 12 jaar geleden verdiende als uitgangspunt voor mijn WIA. Intussen ben ik inhoudelijk nogal gegroeid, maar kan ik vanwege mijn beperking niet uitbreiden in uren. Als ik gezond was gebleven zou ik inhoudelijk ook gegroeid zijn en o.b.v. de uren die ik 12 jaar geleden werkte omgerekend naar mijn huidige uurloon 2,5 keer zoveel verdienen als ik nu doe. Helaas is de papieren werkelijkheid anders, want ik verdien nu bijna 65% van mijn oude loon. Hierdoor zal ik binnenkort mijn WIA verliezen, maar ben ik niet in staat om extra uren te werken om te compenseren voor dit financiële gat. Minder uren werken is ook geen optie.De participatiewet stelt dat iedereen mee moet kunnen doen en dat werken altijd loont .... (in mijn geval dus niet).


Ik hoor graag of anderen mij zijn voorgegaan in een poging hun maatmanloon te laten aanpassen aan mijn loonbaanontwikkeling en zo toch kunnen blijven groeien ondanks hun beperking.Of dat er signalen zijn dat de inkomstenderving niet langer een minimum van 35% zou mogen hebben voor werkenden die meer dan 35% zijn afgekeurd. (Waarmee je een optimale deelname aan de arbeidsmarkt stimuleert. Nu stagneert deze waarschijnlijk onnodig op 65%).Groet

zei...

Hallo Nico,


mijn betaald-werk ervaring is gedateerd, dus daar kan ik je niet mee helpen. Heb je al contact met Ammer Moses? Hij vertelde dat het zo'n gedoe is om dagelijks leven georganiseerd te krijgen.
Voorbeeld: als thuiszorg niet meer na 23 u komt. En raadsvergadering  tot diep in de nacht doorgaat. Ammer is beleidsmedewerker ministerie Binnenlandse Zaken.
Dus combi vervoer en ADL-zorg.


Heel mooi dat Ammer 3 groepen maakt. Een met veel energie, om dit te kunnen regelen. Andere 2 heb ik nu niet paraat. (3-e is geen energie)

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in