Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Heb je ervaringen, signalen of vragen over de inclusieve arbeidsmarkt?

Hallo allemaal,

Sinds eind maart van dit jaar ben ik officieel gestart als OmbudsSpits Werk & Participatie. De OmbudsSpits is een initiatief van Onbeperkt aan de Slag en ABN AMRO.
Als OmbudsSpits haal ik signalen op van werkgevers en van mensen met een arbeidsbeperking rondom werken met een arbeidsbeperking. Wat zijn de grootste knelpunten? En wat gaat er al wel goed?
Daarnaast kunnen werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking vragen aan me stellen over wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking, uitkeringen en sociale zekerheid.

De OmbudsSpits is een persoon uit de ‘doelgroep’ mensen met een arbeidsbeperking zelf (ipv iemand zonder arbeidsbeperking die OVER mensen met een arbeidsbeperking praat, zoals helaas nog vaak gebruikelijk is), die onafhankelijk, onpartijdig en objectief te werk gaat. 

Heb je dus vragen over bijvoorbeeld welke wetten en regelingen er zijn wat betreft werk of inkomen uit werk?
Of wil je positieve of negatieve ervaringen van je op de arbeidsmarkt doorgeven?
Dat kan! Alle signalen en vragen kunnen gemaild worden naar ombudsspits@onbeperktaandeslag.nl .

Wat doe ik met de signalen/ervaringen? Ik inventariseer deze en als een bepaald signaal meermaals genoemd wordt, dan ga ik dat nader onderzoeken en/of behandelen. Ik zal hierover publiceren. En als er voldoende aanleiding voor is, dan zal ik relevante organisaties en personen hierover vragen stellen of aanspreken.
Onlangs is mijn eerste blog als OmbudsSpits gepubliceerd. Het gaat over het aanvraagformulier Beoordeling arbeidsvermogen: https://www.linkedin.com/pulse/eerste-artikel-ombudsspits-werk-participatie-beoordeling-nico-blok/

Mocht men nog vragen hebben naar aanleiding hiervan, dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groet, Nico

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Ha Nico, 

Mooi! Goed dat je je hiervoor inzet. Waar wil je gaan publiceren?

zei...

Hallo Nico, 

Wat goed dat je hiermee bezig bent. Heb je al reacties gehad? Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen. Zou je de reacties ook met ons willen delen onder dit gesprek? Dan kunnen wij er ook van leren! 

En voor de mensen die reageren: Voel je vrij om ook hieronder je ervaring te delen zodat we het gesprek erover op gang kunnen houden. :)

Groet Laura 
Communitymanager Klink

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in