Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Hoe ga jij met vuurwerk geluiden om? Heb jij het vuurwerkmanifest getekend?

Bijna 2020. De tijd van feest met oliebollen en vuurwerk breekt weer aan. Voor veel een groot feest, maar voor veel mensen met een beperking is het helaas ook vaak een vervelende tijd. Als je blind bent kan elke knal extra hard en beangstigend overkomen. En net zoals alle andere honden in Nederland vinden hulphonden vuurwerk ook maar niets. Maar ook voor mensen met autisme of mensen met een stresssyndroom kan de jaarwisseling een erg vervelende periode zijn. De huidige manier van Oud & Nieuw vieren is daarom niet meer van deze tijd. Net zoals veel anderen vindt ook Ieder(in) dat vuurwerk alleen afgestoken moet worden door professionals op daarvoor aangewezen plekken. Zo kan iedereen op een veilige manier genieten van het vuurwerk. Daarom heeft Ieder(in) het vuurwerkmanifest getekend. (www.vuurwerkmanifest.nl).

Hebben jij en jouw gemeente al getekend? Wat doe jij om je gemeente vuurwerkveilig te maken? Of heb je tips voor anderen om op een fijne manier te genieten van het vuurwerk?

2 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Heeft iemand een totaal overzicht om hoeveel doelgroepen en hoeveel mensen (met een beperking) het gaat?
- mensen met longklachten, maar als je geen geld hebt om tijdens Oud & Nieuw elders te verblijven....
hier zijn verschillende gradaties, sommigen krijgen longonsteking in de eerste dagen van het nieuwe jaar
- dementerenden, denken door de knallen terug aan de Tweede Wereldoorlog, dat geeft onrust
- PTSS-patiënten
- blinden
- deel van mensen met angststoornissen
- tinnitus/hyperacusis
- .....


een deel  van de doven/slechthorenden heeft er last van, ik durf niet met cijfers te komen.

Voegen wij iets toe als de politiek nu echt met een verbod komt op knalvuurwerk?


Marja

zei...

Ik heb het als privépersoon ondertekend, omdat ik bespreekbaar wil maken dat we vuurwerk op een andere manier organiseren. De overlast voor met name mensen met een beperking en de schadelijke gevolgen voor dier en milieu zijn voor mij redenen om het vuurwerkmanifest te steunen en dus te ondertekenen. 

Daarnaast heb ik Kamerleden en leden van de politieke partij waar ik lid van ben via sociale media vriendelijk gewezen op het vuurwerkmanifest. Een Tweede Kamerlid heeft toegezegd hier goed naar te gaan kijken! Dat is dan ook mijn tip aan de meelezers van dit gesprek: vraag via sociale media politici en gemeenteraadsleden het vuurwerkmanifest te steunen!

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in