Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Hoe gaat het met Beschut Werk in uw gemeente

Op 23 mei 2019 stuurde de Staatssecretaris een brief naar de Tweede Kamer met daarin de stand van zaken van (nieuw) Beschut Werk. De resultaten zijn teleurstellend. Eind 2018:

* Heeft de overheid het doel om 4600 personen in beschut werk te laten werken
* Zijn er 2500 personen aan het werk in beschut werk.
* Hebben 3700 personen een positieve indicatie beschut werk.

1200 mensen hebben dus wel een indicatie, maar geen beschutte werkplek. Het beoogde doel ligt zelfs 2100 plaatsen hoger dan het gerealiseerde. Slechts 54% van de doelstelling is gehaald.
Dit zijn landelijke cijfers. Er zijn ook cijfers per arbeidsmarktregio. Ik ben benieuwd hoe het in de gemeenten gaat. Heeft u naar aanleiding van deze brief al vragen gesteld in uw gemeente? 

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Goede vraag Joris,

In principe vind ik dat zelfs de Banenafspraak nog steeds niet eens goed loopt, beschut werk kan ik zelfs helemaal al niks van vinden

Maar ik zelf sta alleen onder Banenafspraak

zei...

Op 18 juni hebben we vanuit Ieder(in) een oproep gestuurd aan cliëntenraden van de gemeente en adviesraden sociaal domein. We hebben samen met Mobility, Mind en de Landelijke Cliëntenraad opgeroepen om vragen te stellen over Beschut Werk. Kortweg over: aantallen, financiën en plan van aanpak voor verbetering (indien nodig). 

Bijgevoegd het document dat we hebben verstuurd met achtergrond info en de vragen die je kunt gebruiken. Deel de informatie hier. 

Dit bestand is nog niet toegevoegd aan de Kennisbank

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in