Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Hoe staat het werkelijk met het VN verdrag?

Naast dat net een rapport is uitgebracht hoe het er nu voorstaat vind ik het maar stil binnen Gemeenten maar ook binnen de politiek. Hoe kunnen we zorgen dat het niet een vergeten thema wordt?

4 reacties
Thema:
Deel gesprek via:
zei...

Hoi Renate, bedankt voor het starten van dit gesprek. Zou je ons eens kunnen uitleggen wat je had verwacht te horen/zien van je gemeente of van de politiek? Hoe kunnen ze het beste met jou communiceren? Zie je ook iets wat je zelf zou kunnen doen? Verder zijn wij natuurlijk ook benieuwd hoe anderen dit aanpakken in hun gemeenten!

Wat ik verwachte en hoopte is meer actie, nu zijn sommige gemeenten actief maar velen slapen. Mensen met een beperking worden niet erbij betrokken, kijk naar Omgevingswet, toegankelijkheid in algemene zin. (ook onderwijs) 
We tellen nog steeds niet echt mee. Wat ik graag zou willen een actievere gemeente en meer de vinger aan de pap (of in de pap) van Politiek. Maar ook een vrijwilliger die zijn nek durft uit te steken voor wat betreft het VN verdrag.

zei...

Ik heb het rapport toegevoegd aan dit gesprek. Dat kunnen mensen lezen. Maar ik dacht ook: moet dit rapport niet ingezet worden in een lobby naar ieders gemeente? Dus stuur dit op en stel de vraag: Het gaat niet goed met het VN-verdrag. Lees maar. Wat gaan we daar aan doen? 

Kennisbank document wordt aangemaakt

Dit document is binnenkort inzichtelijk

Download
zei...

Het verschilt inderdaad erg per gemeente. De Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG)  doet wel heel veel om gemeenten te motiveren iets te gaan doen. Men moet ook wel, want het maken van een Lokale Inclusie Agenda is verplicht! Daar helpt de VNG bij met een handreiking, die in januari wordt gepresenteerd en ook de Alliantie VN-verdrag (Ieder(in), Per Saldo, Mind, LFB en de Coalitie voor Inclusie) doet ook een boel in de vorm van het ontwikkelen van werkbijeenkomsten voor gemeenten en hun lokale belangenbehartigers. Dit doet de Alliantie samen met de VNG. Daarnaast is de Alliantie bezig om Ervaringsdeskundigen te trainen, zodat ze goed en deskundig aan tafel kunnen bij de gemeente. Op de website www.nietsoveronszonderons.nl vind je informatie over het project van de Alliantie. 

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in