Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Ik tik in bij trefwoord Spina Bifida

Als ik bovenstaande term in typ verwacht ik dat ik naar een vereniging of stichting wordt geleid. Dat gebeurt niet. Hoe kan dat? 
De reden dat ik naar een term zoek is: mensen zijn zwanger, horen dat hun ongeboren kind Spina Bifida heeft. Ze zijn misschien wellicht heel benieuwd of daar in Nederland iets voor is. Ik weet dat het zo is, ben bestuurslid, zij weten dat niet. Dus heeft het ook geen zin om de naam van de vereniging te noemen als eerste. 

10 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hallo Rob, 

Welkom op Klink! In het gesprek gaat het om onderwerpen die belangen behartigers met elkaar uitwisselen. Mensen die op zoek zijn naar informatie over aandoeningen kunnen bij de specifieke patiëntenvereniging terecht.

De zoekmogelijkheden kijken in de gesprekken, nieuwsberichten en kennisdocumenten die op Klink staan. 

Als je een vereniging wilt vinden, kan dat eenvoudig via Kaart. Deze pagina heeft een eigen zoekfunctie. https://www.platformklink.nl/kaart/

zei...

Wat is een belangenbehartiger? Is dat iemand die professioneel werkt in de zorg of in het welzijn. Of is dat ook de mantelzorger, het bestuurslid, de echtgenoot? Of komt die laatste niet in aanmerking om bij Klink te kijken?

zei...

Ik ben even naar kaart gegaan. Heb de BOSK gevonden, link naar website gaat ook goed. Alleen het bezoekadres kan natuurlijk nooit een postbus nummer zijn.

zei...

Hoi Rob,
Goede vraag: "Wat is een belangenbehartiger? Is dat iemand die professioneel werkt in de zorg of in het welzijn. Of is dat ook de mantelzorger, het bestuurslid, de echtgenoot? Of komt die laatste niet in aanmerking om bij Klink te kijken?"

De term professioneel vind ik altijd een lastige. Bedoel je daarmee het onderscheid in betaald en onbetaald? Mijn inziens moet professioneel meer op de wijze van werken slaan.

Maar via jouw post zouden we wel verder kunnen discussiëren over : Hoe effectief is het om belangenbehartiging in het openbaar te doen.
Belangenbehartiging kent verschillende fases: In de initiële fase kan je best wel goed de behoeften peilen. Maar als je een gezamenlijk standpunt wilt gaan innemen, dan lijkt het mij contra productief als de partij waarvan je iets wilt, ziet dat er binnen de achterbannen over zaken verschillend wordt gedacht. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Wellicht iets om als apart "gesprek" op dit forum te voeren?

zei...

Hoi Henk,
Belangenbehartiger is natuurlijk ook de professional. Vanuit een vak een professie behartigen en dat tot een zo goed mogelijk einde kunnen laten komen. Maar de belangenbehartiger is ook het bestuurslid van een vereniging, een echtgeno(o)t(e), hij of zij heeft de belangen voorop staan van de betrokkenen. 
Professioneel is ook een term die vaak door elkaar wordt gehaald. Ben je niet professioneel als je er niet voor betaald wordt en tegelijkertijd ook andersom? Zegt een papiertje alles. Leg dat maar eens uit aan ....

zei...

Hallo Henk, 

Van harte welkom op Klink! Goede suggestie om een apart gesprek te openen over wat een belangenbehartiger is en hoe je een goede belangenbehartiger wordt. Ik ben benieuwd naar de reacties. Open jij een nieuw gesprek?

Groet, 
Joris

zei...

Hallo Joris,
Je vraag aan mij of ik een gesprek wil openen over wat een belangenbehartiger is.
Deze vraag vind ik minder relevant dan de vraag over hoe je een goede belangenbehartiger ben (of nog beter worden).Dus de vraag : Hoe je een goede belangenbehartiger wordt (of bent) lijkt me zinvoller. Dit wil ik dan direct koppelen op welke wijze een openbaar forum hierin zou kunnen bijdragen. 

Ik ga over een goede prikkelende vraagstelling nadenken.
Overigens heb ik nog geen poll functionaliteit op de platform gezien. Komt dit nog?

Belangenbehartiging begint immers met het inzicht van wat in de achterban leeft.

zei...

Hallo Henk,

Ik vind beide vragen interessant naar aanleiding van het gesprek. Daarnaast kijk ik uit naar je prikkelende vraagstelling en de reacties hier op. 

Pollfunctie is er nog niet, maar goed dat je het noemt. Overigens zijn de gesprekken die gestart worden natuurlijk ook een signaal van wat er leeft. Alleen meer kwalitatief, dan kwantitatief. 

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in