Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt
toegankelijkheid meetlijst stranden 12-10-2018

In de toekomst zonder uren zoeken naar het strand?

Hallo Klink! Vorige week heeft Jaap een stukje geplaatst over mijn project. Ik ben gewoon heel erg op zoek naar mensen die mij willen helpen. Ik woon in Eindhoven en hoewel ik echt dolgraag naar het strand ga, het lukt me niet om veel stranden te bezoeken. Maar ik ben ervan overtuigd dat er van Cadzand tot aan Texel enthousiaste mensen in een rolstoel zijn die ons project net dat ene duwtje kunnen geven. Kun jij een strand bezoeken in jouw buurt? Of ken je mensen die dat misschien kunnen? Ik kan je hulp echt goed gebruiken want dan kunnen we hier een mooie website van maken waar iedereen wat aan heeft. Geen onzekerheid meer of je ergens wel kunt komen of dat er een toilet is.

Ik hoor heel graag van jullie!
De toegankelijkheidsmeter staat hier bij de kennisbank.

12 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hoi Pia, bedankt voor het delen van dit gesprek. Wij gaan binnen Ieder(in) even kijken wie we hiervoor kunnen benaderen. Goed bezig!

zei...

Ha Pia, 

Ik heb een paar mensen uitgenodigd voor het gesprek, die misschien kunnen helpen. Heb je al media-aandacht gezocht? Dat helpt vast om mensen langs de kust te attenderen op je goede idee. 

Misschien zijn er wel mensen op Klink die hierbij kunnen helpen. 

Groet, 
Joris

zei...

@pia Als mensen willen helpen, wat moeten ze dan doen? Contact met jou opnemen? Wat moet er georganiseerd worden? Misschien kun je daar een uitleg van geven?

gr. Jaap

zei...

Allereerst zoek ik mensen om in een stichting mee te doen. Vanuit die stichting moet er een site komen met per strand de info die er beschikbaar is. Ik heb, via internet, in 2018 al heel wat info verzamelt die allereerst geplaatst kan worden. We hebben veeeel mensen nodig om met regelmaat stranden te gaan bekijken op toegankelijkheid met behulp van de Toegankelijkheidsmeter. Al kan je een maar strand bekijken, dan ben jij al belangrijk voor ons. Van daaruit kan, met die info de "gebruiker" weten wat ze kunnen aantreffen. En een gemeente zien wat zij zouden kunnen aanvullen.

zei...

Hoi Pia,

Ik heb zelf even gekeken bij de sociale kaart hier op Klink en kwam oa bij deze stichting uit: https://www.platformklink.nl/sociale-kaart/gehandicapten-platform-schagen/ Heb je daar al eens contact mee opgenomen? Zo zijn er vast nog meer stichtingen die in de buurt van het strand zitten?
Verder kijken we intern bij Ieder(in) ook even naar hoe we dit nog meer onder de aandacht kunnen brengen. 

Groetjes, Eva

zei...

Hoi ik ben zondag in 's Gravenzande en zal laten weten hoe het daar is. 

zei...

Hoi Pia, heb je je document over rolstoel-toegankelijke stranden al kunnen uitbreiden met de tips die hier binnen zijn gekomen? Wij zijn benieuwd.

zei...

Vandaag heeft iemand toegezegd voorzitter van de stichting te willen worden. Mogelijk Stichting Toegankelijkheid Stranden. Kan nog zijn dat de naam veranderd. Van hieruit sponsers zoeken en site maken. Heb er zin in. Alle info over stranden is belangrijk voor dit project. Wordt vervolgd.

zei...

In een ver verleden, toen ik nog lokale platforms ondersteunde, hadden wij een strandproject in Noord-Holland. Alle lokale platforms langs de kust van Noord-Holland overlegden met elkaar en hebben in kaart gebracht welke strandrolstoelen en andere voorzieningen er aanwezig zijn.
Een andere lijn die je kunt volgen is de "Blauwe Vlag". Dit keurmerk is internationaal en wordt uitgereikt aan schone stranden. Een criterium om in aanmerking te komen voor dit keurmerk is dat het strand ook toegankelijk moet zijn en een gehandicapten toilet moet hebben. In Noord-Holland is toen gelobbyd om het toilet en toegang op 1 plek te organiseren en dat ook als criterium opgenomen te krijgen bij de "Blauwe Vlag". Je hebt nl niks aan een toegankelijk strand als de voorzieningen zoals een toilet of strandrolstoel een opgang verder op gelokaliseerd zijn.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in