Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Mogen inclusieve werkgevers werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt benaderen via patientenverenigingen?

11 reacties
Thema's:
Deel gesprek via:
zei...

Ha Titus, 

Interessante vraag. Ik zie overigens geen poll met opties. Ik denk dat je als werkgever of tussenpartij wel kan werven onder patiëntenverenigingen. De vorm is wel belangrijk. Je kan een vacature onder de aandacht brengen via kanalen die zich richten op mensen die je zoekt. Daar lijkt me niks mis mee. 

Groet, 
Joris 

zei...

Welkom op Klink, Titus! Een interessant onderwerp snijd je aan. Wil je hier een poll van maken met antwoordmogelijkheden of wil je gewoon de vraag stellen of werkgevers werknemers mogen zoeken via patiëntenverenigingen? Dan pas ik het namelijk even aan in de titel zodat mensen sneller zien waar het over gaat.

zei...

Hallo Titus,

Uit ervaring weet ik dat de terugkeer naar werk vanuit een uitkeringssituatie na ziekte erg lastig is. Werven binnen patiëntenverenigingen is een heel goed idee en begin. Alleen moet er ook een goede begeleiding zijn om weer op je eigen tempo en niveau te starten met werken. Vaak ben je na een ziekteperiode niet meer wie je was. En wat als het niet lukt? Vinden we dan die begeleiding binnen de patiëntenorganisatie of is de werkgever daar dan verantwoordelijk voor? Ik zou het mooi vinden als er binnen de veiligheid van een patiëntenvereniging de mogelijk en expertise is om mensen weer terug te begeleiden naar werk. Aansluiting zoeken tussen patiëntenvereniging en werkgever om de werkzoekende optimaal te kunnen begeleiden en opvolging van het proces te optimaliseren. 

Mirjam

zei...

Laat ik eens even de knuppel in het Hoenderhok gooien.
Ik heb zo mijn twijfels of het gewenst en/of een goed idee is om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te benaderen via patiëntenverenigingen. Laat ik hierbij aanvullen direct te benaderen.
Mijn inschatting is dat de mensen die bij zo'n patiëntenvereniging komen, niet in eerste instantie zitten te wachten op werkgevers, maar op info aangaande hun aandoening en mogelijke behandelingen. Dan kan een werkgever heel storend werken en kan het een grote rem zetten op wat de mensen bij zo'n  patiëntenvereniging willen vertellen/kwijt willen. Bovendien ligt dat ook lastig met de privacy regels.
Dat er in die patiëntenvereniging mogelijk gekeken wordt naar potentiële werknemers, waarbij het initiatief bij de mensen blijft om al dan niet contact op te nemen met de werkgever vind ik een ander verhaal, omdat er dan geen eventuele machtsverhouding is binnen de veilige omgeving van de  patiëntenvereniging.

zei...

Ha Titus,

Ik zou niet zo goed weten waarom bedrijven direct bij patiëntenverenigingen zouden rekruteren. Tenzij een bepaalde chronische aandoening of beperking een voordeel levert voor de functie. Zoals bijvoorbeeld bij de politie mensen met autisme worden ingezet voor het bekijken van videobeelden. Als dit een voordeel is zie je meteen al bemiddelingsbureaus ontstaan. Zelf ben ik een voorstander van vacaturesites zoals Onbeperkt aan de slag. Op deze sites staan vacatures van bedrijven die open staan voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Een lekker duidelijke plek waar je als werkzoekende naar vacatures kan kijken. En kan zien welke bedrijven inclusief denken, zodat je er er ook een open sollicitatie naartoe kan sturen.

Jeannette

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in