Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Ken jij goede voorbeelden dankzij ratificatie VN-Verdrag Handicap?

Zondag is het alweer drie jaar geleden dat het VN-verdrag Handicap in Nederland werd geratificeerd.

Meer informatie over VN-verdrag Handicap staat op: https://iederin.nl/themas/recht-en-inclusie/vn-verdrag/ en https://gewoongelijk.nl/

Ken jij goede voorbeelden van positieve ontwikkelingen dankzij de ratificatie?

Noem ze hieronder.

3 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Ik zoek het graag even dichter bij huis.
Er lijkt er op dat binnen onze gemeente er nu daadwerkelijk geluisterd wordt naar wat we te vertellen hebben. Iets wat daarvoor nogal eens te betwijfelen viel. Ook lijkt men nu langzaam aan de stelling "nothing about us without us" te accepteren. Zo zijn we voor het eerst uitgenodigd om mee te praten voor de aanbesteding voor levering van hulpmiddelen/voorzieningen WMO. Iets wat al jaren min of meer verkeerd liep.
Ook qua toegankelijkheid, hebben we ons binnen de gemeente op de kaart gezet, onze adviezen, op en aanmerkingen worden waar mogelijk z.s.m. opgevolgd/gerealiseerd.
Ook de toegankelijkheid van bijvoorbeeld de stembureau's tijdens verkiezingen zijn nu verbeterd en samen met een 'verantwoordelijk' ambtenaar gecontroleerd.
Al dit hadden we waarschijnlijk anders ook wel voor elkaar gekregen, maar mede dankzij het VN-verdrag is het volgens mij toch even wat soepeler verlopen.

zei...

Helaas...

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in