Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Kerst in aantocht

Het kan je niet ontgaan zijn, het is bijna kerst! Wij vroegen ons af hoe jij kerst viert? Wat hang je in de boom?

9 reacties
Thema:
Tags:
Deel gesprek via:
zei...

Natuurlijk ballen in de boom! Maar ik heb geen 'normale' boom, maar een boom van boeken gemaakt. Misschien een tip voor anderen als je bijvoorbeeld een kerstboom veel te duur vindt, maar wel graag kerstsfeer in huis wilt (en toevallig wel heel veel boeken hebt). Zie in de bijlage trouwens een foto van mijn boom.

Dit bestand is nog niet toegevoegd aan de Kennisbank
zei...

Die is origineel! Wat een leuk idee.

zei...

Wat leuk Anne Marie! Ik hoop dat ik de foto mag gebruiken om aan mijn collega-bibliothecaresses te sturen...
Ik wil ook beschrijven hoe het werkt. Allereerst staan mijn kerstspullen te hoog weggeborgen. Ik heb aan mijn hulp gevraagd ze te pakken. In het verleden hielp mijn hulp ook mee met optuigen. Of dat nog mag weet ik niet. Ze is altijd wel bereid een handje te helpen. Ik zag bij de supermarkt een klein boompje staan. Die heb ik in de tas van mijn handbike meegenomen en veel mensen zien glimlachen. Thuis op een stoel gezet en begonnen. De piek stond nog scheef. Die heeft iemand recht gezet. Ik ben blij met het resultaat!

Dit bestand is nog niet toegevoegd aan de Kennisbank
zei...

Wat een leuk boompje, Pia! Natuurlijk mag je mijn foto sturen aan je collega's. 

Wel vervelend dat je je moet afvragen of je hulp je nog mag helpen met optuigen van de boom. Kom je dat vaak tegen?

zei...

Nou, ramen wassen mag ze niet meer. We hebben afgesproken dat zij een maal in de maand een uur langer blijft op mijn kosten. Ik betaal aan eigen bijdrage het minimum. Daar komt nu dus nog een uur, zelf betaald, bovenop. Mijn logeerkamer mag ze ook niet meer poetsen.
Ik merk dat zij het zelf ook lastig vind.

zei...

Ik vier kerst dit jaar met mijn gezin in Duitsland. Geen kerstboom voor ons. Wel een voor onze dochter op haar kamer. šŸ˜Š 

Dit bestand is nog niet toegevoegd aan de Kennisbank
zei...

Geen boom wel de jaarlijkse kerstmaaltijd met zelf gemaakte chipolata als toetje. En bijna traditie getrouw op 24 of 25 december in de avond een bezoek aan Amsterdam om te genieten van de rust en mooie plaatjes aan de Amsterdamse grachten en als afsluiting een kop koffie bij de Starbucks op het Rembrandtplein. Oud en nieuw voor het eerst sinds jaren in de regio Den Haag. Misschien dat we dit buitenshuis gaan vieren. En waarschijnlijk ook weer zelfgemaakte (glutenvrije) oliebollen. 

zei...

Hallo Onno, Klinkt alsof jij je kerst goed ingevuld heb! Prettige dagen!

zei...

Kerst in Duitsland zal ook vast erg leuk zijn @Tilly. 

@Pia, wat een mooi kerstboompje. 

Het belangrijkste van de feestdagen dat je je niet eenzaam hoeft te voelen. Voor zowel mij als mijn vrouw (en ik vermoed nog veel meer mensen) is kerst een moeilijke tijd. 

Dat bezoek aan Amsterdam ben ik 5 jaar geleden mee begonnen, in een moeilijke periode, maar dat gaf me zoveel positiviteit dat ik dat sinds die tijd elk jaar doe en daarmee toch kan genieten van kerstavond. 

De afgelopen jaren hebben we een aantal maal oud & nieuw in Duitsland gevierd in het Bayerische Woud. Heel ontspannen, in de bergen, in een oud familie hotel en op oude jaars avond een diner volgens lokale traditie in het restaurant te midden van lokale bevolking. 

Vanwege onze wat oudere katten en het feit dat we net wonen waar we nu wonen blijven we dit jaar met oud & nieuw in Nederland. Hopelijk valt het vuurwerk mee, en is ook oud & nieuw in Den Haag een fijne beleving. 

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in