Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

ondertitelmogelijkheden uitzending gemeenteraadsvergadering?

Ondertiteling gemeenteraadsvergadering Vanaf 23 september 2020 geldt het Besluit Digitale Toegankelijkheid voor overheidsorganisaties.
https://www.griffiers.nl/home/nieuws/546/ondertiteling-opnames-raadsvergaderingen-verplicht-.html Er is onduidelijkheid of live-uitzendingen ondertiteld moeten zijn.
Als de gemeente ondertiteling wil van de raadsvergadering live en/of achteraf, welke mogelijkheden zijn er dan?1. automatische ondertiteling
2. een professionele schrijftolk
3. een mix van automatisch + handmatig
ad 1. Waarschijnlijk is een betaalde versie beter dan een gratis versie. Omdat er vaktermen, namen en afkortingen in het programma gezet zijn. Voorzichtige schatting 5000 € voor een kleine gemeente met minder vergaderuren tot 8000 € met meer vergaderuren….Per jaar.
Let op: ene aanbieder biedt ondertiteling achteraf aan. Dan kun je alsnog niet meedoen.Namen van aanbieders:
Company Webcast.com https://www.companywebcast.com/nl/ levert binnen 10 werkdagen de ondertiteling, meestal de volgende ochtend na handmatige bijstelling van de automatische ondertiteling. Prijs afhankelijk van volume + type webcast. Voorbeelden: gemeente Leudal, gemeente Barneveld In Vision www.ondertiteling.nl en https://mediapark.nl/bewoner/invisionondertiteling/ Amberscript https://www.amberscript.com/nl/automatische-ondertitels, gemeente Enschede Notubiz https://notubiz.nl/nieuws-nieuw-ondertiteling/ verschijnt live met 1-2 minuten vertraging. Kost zo’n 8000 euro per jaar, zie gemeente Ede https://ede.raadsinformatie.nl/live ad 2 Voor de allerbeste ondertitelkwaliteit kiest u een ervaren schrijftolk, zie register tolken gebarentaal en schrijftolken www.stichtingrtgs.nl  Met als voordeel dat achtergrondgeluiden soms getolkt worden. Een mobiel die afgaat, dat het buiten hard regent, dat er een deur hard dicht gaat etc.
Bij vergaderingen langer dan twee uur zijn teamtolken gewenst. Betekent zo’n 100 euro per uur….. Misschien is het mogelijk dat een deel via werk- of leefuren gaat?
ad 3 een mix van automatisch en handmatig, dat gebeurt al bij diverse aanbieders. Correctie achteraf.Ik zou een soort jeugdjournaal willen. Een leuk vlot programma van de raadsvergadering. Dan zijn de kosten voor de ondertiteling beheersbaar. De gemeente zal veel meer mensen bereiken. Zeker als je avonden belegt bij diverse verenigingen met dit jeugdjournaal 🙂

Heeft iemand tips voor mij? Wat moet ik mijn gemeente adviseren?

Thema:
Deel gesprek via:

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in