Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

(rolstoel) toegankelijkheid van vakantieverblijven

Wat is er nodig om vakantieverblijven zoals een b&b of een appartement toegankelijk te maken voor rolstoelgebruikers en / of mensen met een andere beperking?
Het valt mij op dat er niet veel vakantiemogelijkheden echt goed toegankelijk zijn voor deze doelgroepen. Wanneer deze er wel zijn, zijn dit regelmatig voorzieningen die in verband met praktische overwegingen nogal koud en weinig huiselijk overkomen. Ik kan me voorstellen dat er behoefte is aan een fijne huiselijke plek waar je je prettig kan voelen en zonder barrières in welke vorm dan ook op vakantie kan. Wat zijn jullie ideeën hierover? Wat heb je nodig en mis je vooral als je op vakantie bent en welke tips kun je eigenaren van vakantieverblijven meegeven? 

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Tilly, de nederlandse expert hierin is Eelke Kelderman van http://www.eelkedroomt.nl/ Zij geeft adviezen en deelt ook lokaties op haar site. Er zijn inderdaad dringend vakantieverblijven nodig. Was jij van plan iets te gaan doen?

zei...

Hallo Pia, 

Dankjewel voor je tip en je snelle reactie. Ik ben me inderdaad aan het oriënteren op dit vlak en alle tips zijn zeer welkom wat dat betreft. Wanneer ik het voldoende kan onderbouwen en de financiering hiervoor rond krijg ga ik wel aan de slag het opstarten van een b&b of vakantieverblijf speciaal voor deze doelgroep. Ik vind het zelf ook hard nodig vandaar mijn initiatief. 

zei...

Hallo Tilly,
Ik behoor ook tot de "doelgroep". Waar wil jij dit opstarten?
Welke provincie? Mocht jouw plan uitgekomen zijn wil ik het graag delen via facebook. Heb een groot aantal bekenden en volgers die hier blij mee zouden zijn.
groet

zei...

Hallo Pia,
Ik verwacht in de provincie Gelderland iets te gaan doen. Ik ben nu echter nog niet zo ver dat ik een concrete locatie kan doorgeven aangezien ik nog aan het zoeken ben naar een goede locatie. Maar als die duidelijkheid er wel is dan is het altijd fijn als je mijn initiatief met je familie, vrienden en bekenden wilt delen. Dankjewel voor je aanbod dus!
Groeten!

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in