Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Transpersoon, autistisch en een fysieke beperking. Lastig?

Nick vertelt in dit filmpje dat hij tot meerdere minderheidsgroepen behoort. Dit maakt het extra lastig voor hem om zich te bewegen in de maatschappij. Nergens lijkt hij er écht bij te horen. Wisten jullie dat dit een naam heeft? Intersectionaliteit heet het en het komt vaker voor dan je denkt. Kijk het filmpje, ik ben zo benieuwd of je het herkent en of je er wel eens eerder over nagedacht hebt als je bezig was met je inzetten voor de belangen van mensen met een beperking? https://youtu.be/oZDYgSpCHbw 

1 reactie
Deel gesprek via:
zei...

In mijn betogen die ik in voorkomende gevallen houd houd ik daar wel rekening mee. Ik gebruik een wat makkelijker te begrijpen beschrijving daarbij als dat nodig is door te wijzen op combinaties van beperkingen of andere (sociale) factoren.

Persoonlijk heb ik daar zelf geen moeite mee omdat ik iedereen in eerste instantie aanzie als een persoon, als een mens. Als een mens wiens belangen door een beperking en/of andere factoren in het geding zijn gekomen of dreigen te komen omdat de buitenwacht er al dan niet bewust geen rekening mee houdt.

Wel geef ik toe dat ik het niet altijd kan doorgronden omdat ik bepaalde omstandigheden niet zelf meemaak of op zijn minst anders ervaar. Dat wil niet zeggen dat dit de bejegening van zo'n persoon hierdoor wordt beïnvloed.

Wel kan het van invloed zijn op de wijze waarop je de belangenbehartiging invult. Al naar gelang het karakter en omvang van specifieke factoren zich manifesteren zal dit het nodige vergen van degene die de belangen wil behartigen.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in