Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt
Clipboard01

Waarom zijn we zo passief als het om het Facultatief Protocol gaat?

We willen met z’n allen dat het VN-Verdrag Handicap wordt toegepast zodat er op alle terrein toegankelijkheid bestaat voor mensen met een beperking. Maar de burger kan niks doen zolang het facultatief protocol niet in werking is gebracht. Hoe komt het dat we een passieve houding aannemen? Waarom wordt er geen actie ondernomen? Een actie net zo lang totdat het protocol is ondertekend!

In plaats daarvan kiezen we voor de moeilijkste weg en hopen op de welwillendheid van gemeenten om de toegankelijkheid te verbeteren. Maar dit kan jaren duren!

7 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Ik heb ook mijn zorgen over het niet ondertekende facultatief protocol. Echter ...ik kom er , ondanks het zoeken daarna,niet achter wat de drijfveren zijn achter het niet ondertekenen. Er zou  echt meer druk moeten worden uitgeoefend op de kamer om dit nu eindelijk ook te ondertekenen, zodat het VN verdrag meer wordt als een tandenloze tijger.  Er wordt toch steeds gezegd vanuit de regering dat men de uitvoering  van het VN verdrag  erg belangrijk vindt??  Nu dan......  kom op, en teken zodat men ook  op het afgesprokene kan worden afgerekend.maar de vraag is bij mij: wat kunnen wij als belangenorganisatie hieraan doen?

zei...

Misschien kunnen we als platform hierin samenwerken? Ik denk dat we allemaal wel zo onze kennis en contacten hebben om dit aan de man te brengen, mits we samenwerken. Immers ga je alleen snel, maar samen kom je verder.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in