Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Wat doen we aan de groeiende wachtlijsten bij de Wmo?!

Overal in het land is er sprake van (groeiende) wachtlijsten bij de behandeling van Wmo-aanvragen. Mensen die een hulpmiddel aanvragen of zorg moeten maanden wachten voordat er een besluit ligt. dan zijn ze er nog niet want hulpmiddelen worden niet op voorraad aangemaakt (behoudens looprekjes, rollators en wandelstokken/krukken) en kan het weer maanden duren en soms meer dan een jaar voordat iemand eindelijk kan beschikken over de noodzakelijke hulpmiddel.

Bij mij in de gemeente is het niet anders! Zonder enige tegenstand wordt er meer dan een miljoen uitgetrokken om een parkeerprobleem op te lossen, waar enkele tientallen inwoners mee gediend zijn, maar honderden mensen met een beperking moeten wachten totdat hun aanvraag een keer wordt behandeld. En wellicht omdat het een wijdverbreid probleem is zijn er maar weinig gemeenteraden in het land die dit niet accepteren en er echt werk van maken! Maar die kun je op één hand tellen…

▶ De nieuwe Participatiewet is bepaald geen toonbeeld van gelijke behandeling – mensen met een beperking komen er wederom bekaaid af. (Heb jij de petitie van Noortje van Lith al getekend?)
▶ De implementatie van het VN-Verdrag voor rechten van mensen met een beperking gaat uiterst moeizaam. Het tekenen van het facultatief protocol wordt telkens uitgesteld (lees: traineren – waardoor de overheid voorlopig buiten schot blijft). (Heb jij de petitie van Boaz Spermon al getekend?)
▶ Er zijn lange wachtlijsten bij afhandeling van aanvragen in het kader van de Wmo, een probleem dat er al jaren ligt en een adequate aanpak om het op te lossen staat inmiddels ook op een of andere “wachtlijst”.

Wat doen we (2 miljoen mensen met een beperking) eraan?!

We wachten het af…

Overzicht wachtlijsten WMO

1 reactie
Deel gesprek via:
zei...

Interessant, hoe is het nu? Zijn er achterstanden weggewerkt?
Zijn er vernieuwde procedures?

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in