Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Wat zijn jouw ervaringen met (on)toegankelijk reizen?

Op dit moment loopt er een onderzoek naar toegankelijk reizen van brancheorganisaties ANVR, NBAV samen met onderzoekers van CELTH. https://nietsoveronszonderons.nl/groot-onderzoek-naar-reizen-met-een-beperking-en-aangepaste-vakanties/

Wat zijn jullie ervaringen met (on)toegankelijk reizen? En wil je meedoen aan dit onderzoek om vakanties beter toegankelijk te maken?

6 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hoi,

Gisteren heb ik toevallig een zaak gehad bij het College voor de Rechten van de mens tegen een reisorganisatie. Ik heb geen inklapbare rolstoel, kan nog wel stukjes lopen, nu mocht volgens de normen van deze reisorganisatie deze rolstoel niet mee in hun transferbus. Ik ben van mening dat mijn rolstoel, wanneer de wielen en rugleuning eraf zijn, als pakket net zoveel ruimte in neemt als een inklapbare rolstoel. Dus zal het geen probleem mogen zijn. Nu was dat niet mogelijk en moest ik een apart transfer betalen, in dit geval van €150 euro. Mijn inziens is dit discriminatie op basis van handicap of chronische ziekte. De uitspraak is 4 juni. Dus ben zeer benieuwd. 

zei...

Dank je wel voor je ervaring. Ik hoop dat het Collega in jouw voordeelt oordeelt. Houd je ons op de hoogte?!

zei...

Mooi dat je hier je verhaal deelt Yvonne. Ik ben ook erg benieuwd naar de uitspraak! Een goede uitspraak kan inderdaad het verschil betekenen voor anderen. 

Zo ook de uitspraak voor Marc de Hond laatst: https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/4704096/marc-de-hond-wint-rechtszaak-van-vakantiepark

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in