Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

We mogen niet bij Klink

Om voor ons onbegrijpelijke redenen worden we niet toegelaten op dit platform Klink. Stichting Leer Zelf Online zet zich al jaren in voor mensen met een verstandelijke beperking, laaggeletterden en andere mensen die een zetje kunnen gebruiken. Denk aan inclusieve projecten als bijvoorbeeld ABCDate.nl, Steffie.nl, Toegangsociaaldomein.nl, Hoewerktstemmen.nl en vele andere mooie maatschappelijk betrokken initiatieven. U vindt ons wel op https://www.leerzelfonline.nl. U bent daar van harte welkom!

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hallo Jacques,

Je bent van harte welkom op Klink en we gaan hier graag in gesprek. Op Klink is iedereen welkom die opkomt voor de belangen van mensen met een beperking. De Sociale Kaart heeft een scherpere doelgroep om deze kaart overzichtelijk te houden. Het gaat om collectieve belangen en partijen die geen financieel belang hebben met hun acties voor de collectieve belangen. De keuze om Leer Zelf Online niet op de Sociale Kaart te zetten is gebaseerd op de betaalde diensten die jullie leveren.  

Jullie maken mooie producten voor mensen met een beperking. Daarom ben je ook welkom om vragen te stellen of te lezen wat mensen bezig houdt in het Gesprek om daar weer mooie producten mee te maken. Dus ondanks dat we voor de Sociale Kaart voorwaarden hebben, kun je zichtbaar zijn op het platform. 

Als er suggesties zijn om duidelijker te maken voor wie de Sociale Kaart is, horen we die natuurlijk graag.

zei...

Vraag ons dan ook niet om gratis adviezen voor andere ook dit project. Wij krijgen zoals Ieder(in) niet elk jaar 3 miljoen subsidie op een begroting van 4.5 miljoen. We moeten als stichting Leer Zelf Online het hebben van donaties, fondsen en betaalde projecten. Het vreemde is dat ik wel andere stichtingen zie op jullie "sociale kaart" met hetzelfde model. We hebben beide hetzelfde doel. Mensen helpen die een zetje nodig hebben. Naamsbekendheid is daarom heel belangrijk. We komen ook met concrete oplossingen. Mensen met een beperking die Ieder(in) volgen worden alleen maar bang gemaakt: dit is ontoegankelijk, daar word je gekort, hier word je onrechtvaardig behandeld en veel meer negatief nieuws. Naast je beperking heb je er nog een probleem bij dan en durf je helemaal de straat niet meer op. Nu gebeurt er eens een keer iets constructiefs met een dergelijk platform Klink - mede op ons advies - en dan sluit je partijen zoals ons uit die wel iets praktisch op de korte en lange termijn doen voor deze groep. Onvoorstelbaar arrogant, bureaucratisch en buiten de werkelijkheid. We hebben het hier wel over gemeenschapsgeld. 

zei...

Jacques, we hebben begrip dat je Stichting Leer Zelf Online op de sociale kaart wilt zetten. Maar daar zijn we heel erg duidelijk in geweest. Deze sociale kaart is voor organisaties die geen betaalde diensten aanbieden. Ons standpunt is daarin helder. Het is spijtig dat we het blijkbaar niet eens worden.

zei...

Dat is is zeker spijtig, zeker omdat jullie je als een inclusieve organisatie profileren. Onze diensten zijn altijd gratis beschikbaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij moeten daar inderdaad fondsen voor werven. Hierdoor kunnen ze zelfredzamer in het leven staan. Bij het aanmelden op de sociale kaart geven jullie deze inleider: "Deze kaart is bedoeld om organisaties, initiatieven en netwerken te vinden. Zo kan je met  hen je kennis en ervaringen delen. Samen kan je makkelijker opkomen voor mensen met een beperking." Dit is niet alleen incorrect, het is dus bovenal een leugen.

Gekoppeld evenement

Denk Anders Debat

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in