Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt
DSC_3152a

Week van de toegankelijkheid en nu verder…

Ik wilde nog even komen op de week van de toegankelijkheid. Ik kan zeggen dat die dit jaar bij ons bijzonder succesvol is verlopen. Door de samenwerking tussen Natuurmonumenten en Ieder(in) zijn er grote stappen gemaakt.
Zo is er dankzij Ieder(in) contact ontstaan tussen Natuurmonumenten en de SGRD, dit omdat wij toevallig de dichtstbijzijnde belangenorganisatie zijn en het gebied ook redelijk goed kennen. Zo is er bij ons in de Veluwezoom heel hard gewerkt aan het toegankelijk maken van het natuurgebied. Door het heuvelachtige landschap is het vaak lastig om echt te genieten van de natuur en toegang te krijgen tot de mooiste plekken.
Op de Veluwezoom is nu een prachtig zig-zag pad gemaakt waardoor iedereen met een hulpmiddel heel eenvoudig op een bijzonder mooi uitzichtpunt kan komen. En we hebben het met velen uitvoerig getest met alle mogelijke hulpmiddelen. Wij waren heel tevreden en Natuurmonumenten was heel tevreden met hoe alles ontvangen is en hoe het allemaal verlopen is. We kunnen wel zeggen, een heel goed resultaat voor de week van de toegankelijkheid.
Maar hier blijft het niet bij, doordat we verschillende keren goed positief overleg hebben gehad en er verder ook een goede samenwerking was kwam er van Natuurmonumenten de vraag om verdere samenwerking voor nog te ontwikkelen projecten voor onze doelgroep. Iets waaraan we natuurlijk graag gaan meewerken om ook iedereen met een beperking nog meer van de natuur te laten genieten. De eerste nieuwe plannen zouden al komend voorjaar gerealiseerd moeten gaan worden. Maar wat ik me nou afvraag, zijn er elders in het land ook dergelijke ontwikkelingen geweest en van daaruit mogelijke vervolg plannen? Want de week van de toegankelijk is natuurlijk heel leuk, maar daar houd het niet bij op, alles moet uiteindelijk het hele jaar door toegankelijk zijn.

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hallo Jelle, 

Ik moest gelijk denken aan het gesprek dat Pia eerder startte op Klink. Zij is op zoek naar toegankelijke stranden. Zou Natuurmonumenten of jou organisatie hier wat voor kunnen betekenen?

https://www.platformklink.nl/gesprek/in-de-toekomst-zonder-uren-zoeken-naar-het-strand/

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in