Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Welkom bij Klink!

Wat leuk dat jij hier bent! We leren je graag een beetje beter kennen.

Dus: stel je in dit gesprek voor!

96 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Hallo allemaal,

Ik ben Joris, 32 jaar en werkzaam bij Ieder(in). Ik houd me hier vooral bezig met arbeid, bijvoorbeeld loondispensatie. Daarnaast werk ik aan de ontwikkeling van dit platform: Klink. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of je je weg kan vinden. Als je vragen hebt, hoor ik het graag. 

zei...

Hoi Pia,

Welkom op Klink! Wat een indrukwekkende lijst en met dit weer geen overbodige luxe! Hoe heb je de lijst samengesteld? 
Als je wilt, kun je een apart gesprek beginnen over de lijst. Dan kunnen anderen hem makkelijker vinden en bekijken. Daarnaast zou je ook kunnen vragen naar aanvullingen van anderen.

zei...

Naar aanleiding van een lijst van 2014 en gegevens van leveranciers, VVV, reddingsbrigades en gehandicaptenorganisaties. Omdat ik ver weg woon van het strand wilde in die info duidelijk hebben. Voornamelijk de combinatie strandrolstoel en "kan ik ergens naar de toilet".

zei...

Hallo, ik ben Eva, net lid geworden van Klink en hoop samen met Jaap het komende half jaar als kwartiermaker, Klink op te starten en een fijne basis neer te zetten voor de komende vast aangestelde community manager die jullie voor langere tijd zal gaan ondersteunen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

zei...

Hallo  ik ben Yvonne. Ik heb me aangemeld omdat ik het prettig vind ervaringen uit te wisselen omtrent oa inclusie en toegankelijkheid. En ik hoop veel van jullie te kunnen leren. 

zei...

Hallo ik ben Janp. Ik heb me aangemeld omdat ik het prettig vind ervaringen uit te wisselen. Ben zelf rolstoeler en doe aan rolstoel tennis en handbiken enzo. Heb ook een pgb budget voor zorg. Hoop nog wat van jullie te leren ook.

zei...

Hi Yvonne en Jan. Leuk dat jullie je voorstellen. Ik ga m'n best voor jullie doen om Klink leuk en relevant voor jullie te maken. 

Hoi allemaal, ik ben Renate 47 jaar en doe als vrijwilliger de politiek (onafhankelijk) ondersteunen in de decentralisaties, ziekenhuiszorg, medisch specialistisch zorg, pakketbeheer kortom eigenlijk alles wat aan zorg verbonden is. Binnen Limburg houd ik me bezig met Openbaar vervoer met name de toegankelijkheid daarvan. Daarnaast heb ik wat onwillige longen en is mijn maatje mijn soulmate.

zei...

Hallo Renate, wat leuk dat je zo enthousiast bent en je ook deel wilt nemen aan het pioniersprogramma. Welkom op Klink! Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt kun je bij ons terecht.

zei...

Iedere verandering begint met een goed verhaal. Ik denk dat ik voor uw organisatie een nuttig verhaal heb. Ik ben geboren met een lichamelijke beperking, maar mij uitdrukken kan ik volgens mensen die mij kennen als de beste!

Ik zet mij al jaren in voor mensen met een beperking omdat ik vind dat er teveel OVER en te weinig MET ons gesproken word.

Mijn levensmotto luidt:❝Mijn beperking beperkt niet mijn ambitie❞.

WAT DOE IK?
Vanuit mijn rol als kwartiermaker doe ik veel voorbereidend werk, voordat een gemeente overgaat tot de voor en door aanpak niet meer praten OVER mensen MET een beperking maar met mensen met een beperking. Dit doe ik vanuit mijn verschillende rollen als lobbyist bij de overheid, spreker, blogger en adviseur voor bedrijven die met deze vraagstukken worstelen.

MIJN DOEL
Zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het werk helpen! Daarbij streef ik ernaar een bewustzijn te creëren dat je MET mensen met een beperking moet praten en niet OVER. Het is mijn uitdaging het gemakkelijker te maken voor bedrijven om mensen met een beperking aan te nemen. Dit doe ik ook vanuit de gedachte dat iedereen kwaliteiten heeft en deze naar vermogen moeten worden ingezet om de participatie echt te laten slagen.

zei...

Hallo Harry, volgens mij volg ik jou ook op Facebook.
Ik ben er ook erg voor dat wij zelf initiatieven nemen. Uiteindelijk moeten wij serieus genomen worden. Dat kan niemand voor ons doen. Onze facebook-groep "Nederland toegankelijker" heeft 1900 mensen. Daarnaast "Europa toegankelijker" en "handel en handicap".
Jan Troost en "Wij staan op" zijn aktieve voortrekkers. Zijn worden serieus genomen.
Frank Sanders van Wheelchairmafia is ook lekker aktief.

zei...

@Harry Welkom op Klink! Je doel is mooi en zeer herkenbaar. Als je wilt delen hoe je advies geeft aan bedrijven hierover, dan horen we dat natuurlijk graag! 

Hoi allemaal,
Als 'bestuurslid van Stichting Support Stotteren' ben ik blij met Klink. Fijn dat we nu ook buiten de werkgroepen, met elkaar in contact staan. Ik zie uit naar een leuke en constructieve tijd met elkaar.

zei...

Welkom Stichting Support Stotteren! Fijn dat je zo enthousiast bent!

zei...

Ik ben Conny Kooijman.
Ik ben in 1953 geboren met een lichte verstandelijke beperking. Heette toen zwakzinnig of geestelijk gehandicapt. 
Lange tijd mee gemaakt dat we er niet bij hoorden. Zelfs niet bij familie. Op speciale school gezeten. Daarna op een sociale werkplaats WSW gewerkt. Daar werd ik snel actief in de vakbond en in de OR.  Was la sinds 1976 lid van een oudervereniging dat nu Kans Plus heet. Ik wilde mensen met een verstandelijke beperking mee laten praten in de oudervereniging. Maar na een ledendag in 1991 kreeg ik een brief van de directeur van de oudervereniging dat zij met anderen gingen proberen om een belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking op te gaan zetten. Gestart in 1992. In 1995 statuten getekend en officieel opgericht. Ik ging later daar bij de LFB werken. Daarna als directeur. Na de bezuinigingen op de subsidies in 2011 ben ik voor 32 uur per week bij Ieder(in) gaan werken als beleidsmedewerker. Ik houd me bezig met zeer veel onderwerpen, zoals toegankelijkheid breed, VN-Verdrag, hulp in het stemhokje, themacafé organiseren en coördineren, WMO klankbordgroep. De rest leest u elders. in 2020 bestaat de LFB 25 jaar. Hoop voldoende geld te krijgen om een mooi congres te gaan organiseren over o.a. ervaringsdeskundigheid.   

zei...

Hai Conny,
Goed bezig!  Ik zag je op facebook al regelmatig langs komen.

zei...

Hallo Pia,

Wat goed dat je zo actief bent, ook op Klink! Daar worden wij blij van. Je laatste bericht zou je denk ik het beste in een apart gesprek kunnen starten, zodat we hier bij het onderwerp blijven en in het nieuwe gesprek je zo goed mogelijk kunnen helpen de mensen te vinden. Een nieuw gesprek start je via deze link: https://www.platformklink.nl/gesprek-toevoegen/

Als je vragen hebt, zijn we er voor je!

zei...

Hallo allemaal.Ik ben Ina, getrouwd met een man een progressieve spierdystrofie. Tevens moeder van een jonge vrouw die als kind gediagnosticeerd is met PDD-NOS. Doordat ik in het verleden met mijn ouders, dochter en ook op mijn werk al heb ondervonden dat je bij een hulpvraag vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd en bij het aanvragen hulpmiddelen, PGB enz.  Ook bij man: ben ik luckyladybemiddeling gestart. Tevens ben ik sociaal en belasting Adviseur geweest voor de ANGO (Die helaas niet meer bestaat) Omdat ik toch ook verder wil gaan en bijgeschoold wil blijven heb ik me aangemeld als belasting invulhulp bij de ANBO. Volgend jaar Maart mag ik een presentatie houden op een locatie voor de spierziekte vereniging over aanvragen van en werkzaam zijn binnen de PGB (ben PGB medewerkster van mijn man) en informatie geven over belasting aangifte bij mensen met handicap enz.

zei...

Hallo Ina, bedankt voor je bijdrage. En wat goed dat je je gaat bijscholen. Zou je de presentatie die je gaat geven tzt mogen/kunnen delen? Er zijn vast meerdere mensen in deze community die je hierbij kunnen helpen. We hopen van je te horen! 

zei...

Hoi
Mijn naam is Miranda en ik ben 39 jaar en woon in Arnhem.
Zelf zit ik in een grote elektrische rolstoel en ik rij vaak tegen onbegrip en ontoegankelijkheid op.
Graag wil ik opkomen voor mijn lotgenoten en ik wil graag een uitgaansgroep oprichten om zo te laten zien dat wij er ook zijn.
Mensen zonder een beperking zijn ook welkom om zo participatie te bevorderen.
Mvg,

Miranda

zei...

Ik ben Kelly Sue, founder van SUE's Warriors, een modellen- en influencer agency die onze verschillen viert.
SUE's Warriors zijn modellen/influencers die strijden voor inclusie en gelijkwaardigheid in onze samenleving. Dit doen wij door een sterk tegenbeeld te laten zien op de stigma's die (nog steeds) bestaan over het hebben van een handicap. We hebben in ons leven allemaal onze eigen hindernissen, maar het gaat erom hoe we die overwinnen. Wij willen juist focussen op onze doelen in het leven en op leven zelf. We laten zien dat het draait om passie, talent, mindset & karakter. Dat maakt een mens bijzonder.
Hoe we dit beeld gaan laten zien? Middels een mooie Fashion- & Lifestyle serie die onze verschillen viert! Radiostation Sublime fm draagt hieraan bij en ook jij kunt hieraan bijdragen! Kijk hiervoor op www.sueswarriors.com of www.sublimedoing.nl


- Broken Crayons Still Color -


Xx Kelly Sue

zei...

Ik zag jouw dames in bijzondere outfits langskomen. Jij bent geweldig bezig Kelly Sue! Heel blij hoe jij het beeld veranderd!
Is heel belangrijk!

zei...

Dank je, Pia! :-) Samen met de Warriors werk ik met passie aan onze doelen en missie en er staan dan ook weer hele gave dingen op de agenda.. Fingers crossed dat de campagne op sublingdoing.nl dan ook succesvol zal zijn!Ook jij bent goed bezig met het toegankelijk strand project, Succes!!

Hallo allemaal,
Ik ben Noortje van Lith, ik ben geboren op 26 december 1996. Ik ben drie maanden te vroeg geboren.  Na de geboorte kreeg ik zuurstofgebrek, waardoor ik een hersenbeschadiging heb opgelopen. Hierdoor heb ik Cerebrale Parese Bilateraal. Dit houdt in dat ik spastisch ben in alle ledematen en dus niet kan lopen. De spasticiteit is aan mijn linkerkant het ergst, waardoor ik bijna alles met rechts doe. Sommige dingen zoals typen kan ik wel met links.
In september ben ik begonnen aan de opleiding HBO Human Resources Management.

Verder strijd ik voor gelijke rechten voor iedereen met een beperking, ik wil dat iedereen met een beperking mee kan doen in de samenleving. Ik schrijf regelmatig een blog en plaats vaak zaken die mij of andere met een beperking aangaan.

Mijn beperking heeft mij geleerd dat ik moet kijken naar de dingen die ik kan. Zo sta je ook veel positiever in het leven. Mijn motto is dan ook ‘Ik heb een beperking, maar ben geen beperking!’
Ik bedoel hiermee dat ik een beperking heb, maar dat dit niet perse een beperking hoeft te zijn om iets te kunnen doen. Ik doe het op mijn manier, misschien wel een andere manier dan een gemiddeld mens, maar ik zorg dat ik mee kan doen.


  


zei...

Hai Noortje, jij bent inmiddels een beroemdheid in "gehandicaptenland" door jouw brief aan premier Rutte.
Geweldig dat je zo aktief bent! Lukt het met de studie?
Hoe reageren jouw medestudenten en jouw opleiding?

zei...

Hoi Allemaal, Ik ben Iris Slootheer, 27 jaar en ik kom uit Deventer. Ik heb onder andere het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS), waardoor ik in een rolstoel zit.Ik heb een blog waarin ik probeer EDS meer bekend te maken: www.facebook.com/levenmetstrepen.Daarnaast ben ik dit jaar één van de bikkels van de Bart de Graaff foundation en ben ik bezig met het opzetten van een webshop in hippe, gepersonaliseerde hulpmiddelen: Medische Maaksels.Ook doe ik vrijwilligerswerk bij stichting Fooruit en probeer ik via verschillende media uit te dragen dat het leven met een beperking niet negatief hoeft te zijn. 

zei...

Hai Iris, Net als Kelly Sue van Sue Foundation(hierboven) ben jij bezig iets moois te maken van hulpmiddelen. Hartstikke fijn! Dat is heel belangrijk!

zei...

Ik probeer op elk gebied toegankelijkheid te bereiken. Onlangs constateerde ik bv dat de website van de Tweede Kamer veranderd was. Bij de vergaderingen van de Plenaire kon je ineens niet meer zien wat er de volgende weken kwam. Zelfs met moeite van de huidige week, omdat alleen betreffende dag kwam. Toen ik iemand erover sprak, zei hij dat je data in moest vullen. Ik vertelde hem dat dat voor veel mensen veel te ingewikkeld was. Of het alleen naar aanleiding van dat gesprek was, weet ik niet, maar kort erna was de website aangepast zoals ik het gevraagd had. Hij is nu zelfs nog beter dan de eerdere website.


Dit is ook waar ik allemaal commentaar op heb en meer.
https://www.youtube.com/watch?v=MCvt_ChIKHQ&t=1s

zei...

Ik zal mij even voorstellen.mijn naam is Monika Troch ben 50 jaar.ik heb tot dat mijn ziekte roet in het eten gooide, met heel veel plezier en passie in de zorg gewerkt.Nadat ik ben afgekeurd, ben ik me nuttig gaan maken met vrijwilligerswerk.En op dit moment ben ik bestuurslid van de reumapatienten vereniging Venray, lid van de participatieraad Venray. En terug naar de bossen waarvoor ik gereld deelneem aan acties en debatten in de 1ste en 2de kamer.mochten er nog vragen zijn hoor ik ze graag.

zei...

Hallo, ik ben Jelle Berends en ben nu woonachtig in het mooie en gezellige en fijne Doesburg. Ik ga niet mijn hele persoonlijke levensverhaal hier vertellen, alhoewel dat verhaal wel mijn belangrijkste drijfveer is.
Ik kwam er namelijk achter dat toen ik 'mijn beperkingen begon te verzamelen' (in 1998) er best veel weerstand, onbegrip en tegenwerking was richting mensen met een beperking. Omdat ik me nog nooit met een kluitje in het riet heb laten sturen kon ik voor mijzelf best veel regelen en oplossen. Toen ik daarna in gesprek kwam met andere mensen met een beperking en dan hoort dat ook zij die problemen ondervinden, heb ik aangeboden hen ook te helpen. Dat komt dan als een lopend vuurtje weer bij anderen terecht, die weer kontakt zochten en die je dan ook weer helpt als een soort van Don Quijote.
Nadat ik naar Doesburg verhuisde, moest ik het iets rustiger aan gaan doen, totdat er zich weer dingen voordeden jegens mensen met een beperking, die volgens mij echt niet mochten gebeuren. Ik heb toen nog één maal een optreden gehad als Don Quijote voor het stadhuis, waarna de SGRD mij vroeg om hun gelederen te komen versterken. 

Dit bestand is nog niet toegevoegd aan de Kennisbank
zei...

@Anne Marie, ik denk dat we in Doesburg van alles tegen komen wat je overal tegen komt. Wat wij o.a. doen is nu ieder jaar een toegankelijkheidsrapport uitbrengen van een deel (wijken) van de stad. Deze worden nu heel goed opgepakt door het gemeentebestuur die er nu aktie op gaan ondernemen. Wat bv. tot nu bereikt is, het Eigen Risico zorgverzekering wordt (deels) gecompenseerd voor de mensen met een beperking, aantal afvalcontainers voor restafval is sterk uitgebreid en deze zijn/worden allemaal toegankelijk gemaakt. En eigenlijk is er heel veel waar we nu mee bezig zijn.We zijn constant in kontakt met 'onze achterban', het gemeentebestuur en alle politieke partijen in onze gemeente. Eigenlijk ben ik er wel trots op dat dat nu allemaal heel goed verloopt, dat we ook volledig serieus genomen worden en dat we heel regelmatig om advies gevraagd worden voor zaken aangaande de mensen met een beperking.Maar onze website https://gehandicaptenraaddoesburg.org/ geeft een veel beter beeld wat we allemaal doen dfan dat ik hier zo even kan beschrijven.

Hallo Allemaal,

Ik ben Enno, 49 jaartjes jong, en expert in "het leven met een kwetsbaarheid". Vanaf 2008 tot 2017 ben ik actief geweest in de cliëntenraden van UWV. Sinds 2016 ben ik lid van een cliëntenraad in de GGZ waar ik uitgebreid kennis heb gemaakt met ervaringsdeskundigheid.

Ik ben inmiddels overtuigd van het concept positieve gezondheid, en hoop dat meer mensen en organisaties dit concept ook zullen omarmen. Ik ben niet mijn ziekte, maar moet wel leven met mijn kwetsbaarheden. Ondanks die kwetsbaarheden heb ik de laatste 15 jaar een weg gevonden om activiteiten te doen, die ik 15 jaar geleden voor onmogelijk hield. De weg om daar te komen is niet altijd makkelijk. Maar niets is onmogelijk. Zolang je maar een perspectief voor ogen hebt.

Die weg heb ik voor mezelf omschreven : "de zoektocht naar een "ander" leven". 

zei...

Hallo allemaal. ik ben Saskia . 50 jaar jong, woon in de achterhoek. Helaas ook mijn beperkingen. Dysthieme stoornis, slechthorend en slaapapneu spelen een rol in mijn dagelijks bestaan.
Probeer positief te blijven , hoewel dit soms lastig is. Er aan werken en ervaringen met andere mensen zal me goed doen.

zei...

Twee dingen 
1.Hallo Saskia, Ik heb gemerkt dat het voor mij soms moeilijk inleven is in andere handicaps. Wat zijn de "drempels" in jouw leven, mocht jij daar inzage in willen geven.
2. Aan de mensen van Klink: is het mogelijk dat de laatste bijdragen bovenaan komen te staan ipv dat ik naar beneden moet scrollen om ze te zien?

zei...

Hoi Allemaal,

Ik ben Bonnie en ik woon in Alphen aan den Rijn. Sinds mijn elfde leef ik met de restverschijnselen van een hersenbloeding. Naast een verminderde beenfunctie mis ik de helft van mijn gezichtsveld en gehoor. In mijn dagelijks leven werk ik bij Kentalis, een organisatie voor doven en slechthorenden. Mijn restverschijnselen zijn hier geen beperking, maar juist een stukje ervaring waarmee ik anderen op een unieke manier kan helpen. In mijn zoektocht naar de goede balans tussen de dingen waar ik écht warm van wordt, namelijk communicatie en techniek, kwam ik in aanraking met Ava. Deze applicatie zorgt ervoor dat mensen met en zonder gehoorverlies makkelijker met elkaar kunnen communiceren door de nieuwste spraak-naar-tekst  en tekst-naar-spraak technologie. Waar iemand bij liplezen vaak 75% van de informatie mist, helpt de applicatie om echt deel te nemen aan gesprekken, lessen, werkoverleggen etc., niet alleen anderen maar ook mijzelf. Ik hoop dat mijn expertise binnen deze groep kan bijdragen aan het toegankelijker maken van de maatschappij. Meer informatie over Ava vind je via www.ava.me/nl

zei...

Hallo allemaal, Mijn naam is Kelly Mans en ik woon in Drenthe en mijn beperking is: Een Lichte Verstandelijke Beperking qua Disharmonisch Profiel. Verder doe ik qua werkzaamheden helaas alleen een Krantenwijk. Soms had ik dat wel graag anders gezien, in principe woon ik dus ook in een dorp, ik weet dat je misschien beter en makkelijker af bent in een Stad. Ik weet niet of er speciale rubrieken zijn of speciale onderwerpen hierop?. Maar qua Banenafspraak wou ik meegeven: Voornamelijk omdat ik niet de enige ben (die het zegt) dat ik het jammer vind, dat mensen ten tijde van Proeftijd zelf hun Reiskosten moeten voldoen, mij gaat het ook niet om veel verdienen, of boven de Bijstandsnorm gaan verdienen of kunnen verdienen, want ook dan gaan je toeslagen omlaag. Maar ik vind het dus gewoonweg jammer van die kosten in de proeftijd moment, ik had dit graag anders gezien, heb nu het gevoel of idee, dat ik daarom sowieso niks kan met die Banenafspraak. Daarom is het mede knap dat ik nu een Krantenwijk kon gaan doen. En ook vind ik dat mensen in Nederland vanaf hun 18e jarige leeftijd (zoals ik) niet aan hun lot overgelaten horen te worden, mijn dossier wil je echt niet eens zien, is een grote ellende. Ik heb tot en met mijn 22e jarige leeftijd (ja echt door het systeem van NL enz) geen Bijstand gehad tot die tijd, en in: 2010 was ik 18, soms denk ik als ik maar geholpen werd, wist ik toen misschien al van me beperking af, en kon ik toen al Wajong aanvraag proberen, met daarbij de goede gegevens erbij. Met vriendelijke groet, Kelly Mans

zei...

Dank je voor jou bericht Kelly. Dit is weer helemaal Nederland! Ik word hier zo boos van. Is er nou helemaal geen mogelijkheid om je opnieuw te laten keuren voor Wajong? Is hier iemand die hier meer van weet?

zei...

Hallo,

Ik ben Susan. Ik ben Nederlandse, maar woon al ruim 15 jaar in de noordelijke Andes van Perú. Hier is ook mijn jongste zoon met Downsyndroom geboren, Yannick, inmiddels 11 jaar.

Na zijn geboorte kwam ik er al snel achter dat er weinig (goede) informatie en ondersteuning was voor kinderen met een handicap, dat was de reden om al snel een project/stichting te starten, bedoeld om kennis en informatie uit te wisselen en andere families te helpen bij het begeleiden van hun kinderen om zoveel mogelijk inclusie voor elkaar te krijgen op diverse gebieden.

De afgelopen jaren houden we ons ook veel bezig met inclusief onderwijs, iets wat voor kinderen met een lichte/matige handicap verplicht is bij de Peruaanse wet en natuurlijk ook door het VN-verdrag, maar waar in de praktijk nog niet zoveel van terecht komt.

Door diverse omstandigheden overweeg ik om in 2019 terug te keren naar Nederland.

Het project hier zal door blijven lopen, maar ik zou in Nederland ook graag bij dit soort onderwerpen betrokken willen zijn. Tot mijn verbazing is Nederland op het gebied van inclusief onderwijs nauwelijks verder dan Peru (lijkt het?). Ik zou graag meedenken en betrokken zijn bij de internationale uitwisseling van ervaringen met name.

Hier neem ik deel aan de Coalitie voor het Recht op Inclusief Onderwijs, die ook weer deel uit maakt van Zuid-Amerikaanse netwerken. Er worden veel ervaringen en kennis uitgewisseld tussen de Zuid-Amerikaanse landen onderling, zoals Argentinië en Colombia. Misschien dat ervaringen van hier nuttig zijn voor de situatie in Nederland en omgekeerd…?

zei...

Hoi Susan, bedankt voor het delen van jouw verhaal. We gaan er alles aan doen dat Klink je kan helpen met jouw doel. Geef vooral aan waar je behoefte aan hebt. We zijn graag in contact! Succes met alles. Groeten van het Klink team.

zei...

Tja, wat kan ik zeggen. Ik zet mij, naast mijn vierdaagse werkweek, graag vrijwillig in voor het leggen van
verbindingen tussen partijen die met elkaar ervoor zorg kunnen dragen dat de wereld van patiëntenzorg
steeds beter zal worden. Ik ben een netwerker pur sang en een echte bouwer.
Mijn migraine, waar ik mee te kampen heb helaas, heeft mij ook veel gebracht. Interesse in de wereld
van patiëntenzorg en alle facetten waar je mee te kampen hebt. Zeker bij migraine speelt de
onzichtbaarheid een enorm grote rol, ook veel onbegrip en een taboe. Ik ben iemand die kijkt naar
mogelijkheden, maar vooral naar SAMENWERKEN.
Je kunt immers niets alleen en waarom allemaal losse trajecten opstarten als het samen kan.
Dus als je op zoek bent naar iemand die wil helpen bouwen dan weet u wie je moet hebben.

zei...

Al een tijdje geleden hier geregistreerd, maar nog niet actief geweest. Eerst dan maar even voorstellen. Door een ongeluk op mijn racefiets 8 jaar geleden verschillende reumatische aandoeningen gekregen. 
Gelukkig zelf een hele fijne werkgever, waarbij ik heb mogen ervaren hoe het op een goede manier kan, werken met een chronische aandoening. 
Inmiddels daarin ook mijn eigen bedrijf, Aranea Advies, juist om de wisselwerking tussen werkgever en werknemer te bevorderen. Beiden hebben een verantwoordelijkheid daarin, naar mijn idee. Daar samen te naar de mogelijkheden, kan er ook nog heel veel. 

zei...

Wat leuk om van jullie te lezen waar je je met je hart hard voor maakt.  Ik ben Maud Wilms. Mijn zoon heeft een verstandelijke beperking, maar vooral ook een muzikaal talent. In mijn liedjes vertel ik op bijeenkomsten in zorg, onderwijs en bij de overheid over wat we doen (en laten) om hem vooral mee te laten doen. Daarnaast heb ik net een kinderboek geschreven. Het heet 'Len en zijn broer, en verhaal waarin iedereen meedoet.' Dit zal 9 maart 2019 uitkomen. Hoe meer mensen weten hoe kinderen samen kunnen opgroeien, hoe beter. Ik hoop dat het boek daaraan kan bijdragen. 

zei...

Ik ben Gerrit, 62 jaar. Getrouwd, vervul al circa 3 decennia met veel plezier het vaderschap. Nu met de aantekening van: Grootvader. In de eerste helft van mijn leven was ik nog valide, maar dankzij een auto-ongeval ben ik nu mindervalide. Plaatselijk actief om het VN-verdrag te effectueren op het gebied van toegankelijkheid van informatie, ruimte en gebouwen. Landelijk houd ik me bezig met het OV, met name de toegankelijkheid van buurtbussen en de halsstarrige weigering van vervoersmaatschappijen en buurtbusverenigingen om rolstoelgebruikers tot hun passagiers te rekenen...

Hallo allemaal,
Mijn naam is Marie-Josée. Ik heb ervaring met ambulante begeleiding, sociale activering en jobcoaching. Ik ondersteun mensen met WLZ-indicatie, WMO-indicatie, Wajong en WIA.  Tevens maak ik deel uit van een werkgroep die zich inzet voor mensen met een (Z)EMVB. Hierbij wordt gekeken naar innovatieve mogelijkheden voor verbetering van welzijn en zorg en behoud van maximale eigen regie. 

zei...

Ik zal mezelf even voorstellen.
Ik ben Pouwel van de Siepkamp. Ik ben voorzitter van KansPlus, landelijke belangenorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben actief voor KansPlus in mijn hoedanigheid als vader van twee zonen met een verstandelijke beperking. 
Een andere pet is dat ik ook een zorginhoudelijke achtergrond heb in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, en dat ik al meer dan 25 jaar trainingen Gentle Teaching geeft aan groepsleiding

zei...

Hallo 
Ik ben Mark en ik ben actief bij het Rode Kruis en de Belangenvereniging van Kleine Mensen (BVKM).
Bij het Rode Kruis houd ik mij bezig met het coördineren van activiteiten die ten doel hebben de zelfredzaamheid van mensen in noodsituaties te verbeteren. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar mensen die door omstandigheden en/of een beperking verminderd zelfredzaam zijn.
Voor de Belangenvereniging van Kleine Mensen ben ik in diverse functies actief. Hierbij ligt de nadruk op het verbeteren van participatiemogelijkheden van mensen die als gevolg van een groeistoornis klein zijn gebleven (<1,50m). 

zei...

Beste allemaal, ik ben Nellie Oversluizen, docent Verpleegkunde op de Christelijke Hogeschool Ede. Ik ben werkzaam (geweest) in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen, het algemeen ziekenhuis en het onderwijs. Daarnaast ben ik moeder van een volwassen zoon met meervoudige beperkingen. Vanuit beide 'rollen' ben ik betrokken op het thema Inclusie. Binnen de hogeschool breng ik samen met andere opleidingen het thema Inclusie onder de aandacht bij studenten en collega's. Na een paar jaar van afwezigheid willen we de minor Inclusie herstarten in samenwerking met diverse opleidingen binnen onze hogeschool zoals Bedrijfskunde, Social Work, Pabo en Verpleegkunde. Uiteraard willen we daarin graag samenwerken met diverse organisaties die zich bezig houden met Inclusie, vandaar mijn lidmaatschap hier!

zei...

Mijn naam is Vincent en ik ben bij IederIn gekomen na de bijeenkomst op 2 april in Utrecht over studeren met een beperking.

Ik studeer voor Jeugdzorgwerker op de HvA. 4e jaars, alhoewel nu heb ik een tussenjaar.

Verder ben ik ook ICT systeembeheerder en heb ik een zoontje van 4 jaar. Het lijkt mij leuk om kennis met jullie te maken en te bespreken waar jullie tegenaanlopen en om ervaringen uit te wisselen over school en werk.

zei...

Hallo,

op het LCR Congres 11 april kwamen we Klink tegen op de kennismarkt, en ik heb net onze Clientenraad aangemeld op de kaart. En dacht, laat ik mezelf ook aanmelden :-) Wie weet wat voor interessante mensen er hier te vinden zijn. Mijn aandachtsgebied binnen onze clientenraad is met name de banenafspraak/doelgroepregister en ook de mensen die wel onder de participatiewet vallen en een arbeidsbeperking hebben, maar niet in het doelgroepregister (kunnen) komen. 

zei...

Mijn naam is Wouter Bolier en toegankelijkheid voor iedereen is wat ik nastreef. Met een kritische en analytische kijk op zaken zet ik mij graag in voor gelijke rechten voor mensen en voor een toegankelijke samenleving. Debatteren en politiek zijn daarbij zowel interessant als nodig. Daarom houd ik mij daar graag mee bezig. Daarnaast houd ik van lezen en schrijven. Sinds de middelbare school schrijf ik al columns over verschillende onderwerpen. En verder ben ik een groot fan van Star Trek, omdat de verschillende series en films inspirerende voorbeelden laten zien van een toegankelijke, inclusieve en diverse samenleving. 

zei...

Ik ben Marion Berends, 55 jaar en secretaris van Gehandicaptenraad Doesburg e.o. Met de SGRD proberen we een brug te slaan tussen onze doelgroep en de gemeente. Dat lukt ons vrij aardig, maar natuurlijk vragen wij ons ook weleens af hoe we bepaalde zaken het beste aan kunnen pakken. Ervaringen delen en van elkaar leren is hierbij een mooi hulpmiddel.

zei...

Hallo, ik ben Anna: 59 jaar nieuw op dit platform.

Ik houd van reizen: het liefst vliegen. Ik gebruik dan een speciaal voor het reizen gemaakt scootmobiel (elektrisch/opvouwbaar) of een opvouwbare rolstoel/rollator. Ik kom dan bij de vliegmaatschappijen nogal wat obstakels tegen.

Ik hoop op dit platform reacties te krijgen van mensen die ook ervaringen hebben. Toegegeven: er zijn ook positieve ervaringen te melden maar daar hoeven we alleen maar van te zeggen: ga zo door! Voor het overige zou ik graag e.e.a. willen verbeteren. Ik hoor graag van jullie!

zei...

hallo, ik ben Patricia Oostendarp en woon in Neede. Samen met mijn vriend en 2 kinderen, jongens van 5 en 7 jaar.Ik zit/lig door meerdere pijnziektes 70% van de dag maar dit houdt me niet tegen om me in te zetten voor een toegankelijkere wereld. Vooral merk ik dat veel voorzieningen niet gericht zijn op gezinnen, ook veel culturele activiteiten zijn lastiger wanneer je een beperking hebt. Ik ben voorzitter binnen het gehandicapten platform Berkelland van de commissie toegankelijkheid. Hiermee zet ik me binnen gemeente.Maar merk dat binnen Nederland veel op eilandjes wordt gewerkt en dat dit meer werk oplevert. Dus één keer een wiel uitvinden en deze laten draaien is een stuk makkelijker. Mijn missie/droom is mijn ervaringen te delen en misschien er mijn werk van te maken.

zei...

Hoi,
Ik ben Elisabeth van den Berg. Pionier van Klink en belangenbehartiger chronisch zieken en gehandicapten.
Zojuist heb ik iets geplaatst in het belang voor mensen met een auditieve beperking. Er werd mij gevraagd of ik zelf onder die doelgroep hoor. Het eerlijke antwoord is: als ik mijn medicatie gebruik niet.
Maar ik heb : niet instelbare type 1 diabetes met een alvleesklier die helemaal niets meer doet, astma, artrose, ziekte van Ledderhose, Ziekte van Dupuytren, fybromyalgie, polyneuropathie, en totaal allergie, zowel voedsel als algemeen. Als ik mijn medicatie gebruik ga ik slechthorendheid/doofheid tegen, maar de polyneuropathie is ook al wat bezig in mijn oren, afwachten dus.
Ik vind niet dat je zelf iets moet hebben om voor de belangen van mensen op te komen. Ik maak mij sterk voor inclusie.
Mocht je vinden dat ik hiermee moet stoppen, geef het dan gewoon even tijd. Mijn lichaam gaat sterk achteruit en ik kan waarschijnlijk over een jaar niets meer doen. Tot die tijd wil ik mij optimaal inzetten voor een inclusieve maatschappij.

zei...

Hi, ik ben Heleen Knottnerus. Ik werk voor PGOsupport in de functie Coordinator ALL OF ME. ALL OF ME is een online platform voor jongeren met een chronische aandoening in de leeftijd 15-30 jaar. Daarnaast ben ik ambassadeur voor Emma at Work, een organisatie die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt. Zelf heb ik ook last van meerdere chronische aandoeningen. Ik sta voor een diverse en inclusieve samenleving. Wil je meer weten over ALL OF ME of wil je in gesprek over de jongeren in jouw organisatie? Neem dan contact met mij op.

zei...

Ik wil mij even voorstellen aan de Community.

Goede morgen.
Ik ben Theo Galgenbeld en ook ik ben belangenbehartiger voor chronisch zieke mensen en mensen met een beperking en doe dit op 3 manieren.
1 via een blog, geschreven en gesproken op Youtube.com.
2 via Facebookgroep “GEVRAAGD, MEER RESPECT EN BEGRIP VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING”.
3 via de werkgroep respectenbegripbeperkten.nl.
Dit omdat ik zelf ruim 59 jaar met een niet zichtbare motorische beperking leef waardoor ik 30% langzamer ben dan iemand die deze beperking niet heeft.
Vriendelijke Groet Theo.


zei...

Ha allemaal,

Onlangs ben ik door Titus die als  Manager HR Diversity & Inclusion bij VodafoneZiggo werkt, gevraagd om lid te worden van Klink. Ik werk bij Onbeperkt aan de Slag, een organisatie die zich sterk maakt voor een inclusieve, genormaliseerde arbeidsmarkt, onder andere door werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking met elkaar in contact te brengen. Als OmbudsSpits haal ik signalen op van werkgevers en van werknemers/werkzoekenden met een arbeidsbeperking rondom werken met een arbeidsbeperking. Wat zijn de grootste knelpunten? En wat gaat er al wel goed? Daarnaast kunnen werkgevers en werknemers/werkzoekenden met een arbeidsbeperking vragen aan me stellen over wet- en regelgeving rondom werken met een arbeidsbeperking, uitkeringen en sociale zekerheid. Alle signalen en vragen kunnen gemaild worden naar ombudsspits@onbeperktaandeslag.nl . Als Social Impact Spits zorg ik voor dialoog en verbinding tussen werkgevers, werkzoekenden en gemeenten.

Mocht je meer willen weten, vraag het me gerust.
Wellicht tot contacts en vriendelijke groet, Nico

zei...

Ik ben Coby een 1e lijn zorgmediator (gediplomeerd) en zorgbelangwerker voor iedereen die kwetsbaar is, zelf ben ik ook heel kwetsbaar nl. met een zware Whiplash Associated DisorderI/II en een Aspecifieke Lage Rugpijn die niet operabel is, maar pijnbestrijding voor gehad, ik stel mij o.a. in om het sociale domein en geestelijke domein te verbeteren, en dat met verschillende ketenpartners en netwerken, w.o. MIND en IederIn {Klink) en meer... zo ok VN Ambassadeur Handicap en daarmee de coalitie voor inclusie als Inclusionlab. Werkend m.n. in NH/Noordkop etc...Ook gemeenten politiek om de samenleving inclusief te maken. 

zei...

Ik zie dat ik me nog niet heb voorgesteld hier...
Inclusie spreekt mij om verschillende redenen aan. Omdat ik er zelf nu eenmaal ook graag bij wil horen, ook met mijn beperkingen. Maar ook omdat ik echt denk dat het de maatschappij enorm kan verrijken als mensen in alle soorten en maten volop mee kunnen doen. 
Zelf werk ik als docent in het mbo en in mijn vrije tijd dans ik (met rolstoel) bij een inclusief dansgezelschap en naai ik graag jurkjes. En ik heb met mijn man twee superleuke tienermeiden. Over hoe ik dat allemaal doe en beleef, schrijf ik regelmatig op mijn blog (Salami stinkt). 

zei...

Mijn naam Mark de Groot en ben werkzaam bij Onbeperkt aan de Slag.

Passend werk tegen een normaal salaris is de hoogste vorm van meedoen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om een passende baan te vinden als je een beperking hebt. Daarom zet ik mij in voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Meer weten over mij en wat ik doe? Neem gerust een kijkje op de website van Onbeperkt aan de Slag.

zei...

Mijn naam is Diana Lewinski en ik heb een reumatische aandoening.
Uit ervaring weet ik waar je allemaal mee te maken kunt krijgen als chronisch zieke.  Gewoon mee kunnen doen en begrip voor de aandoening is helaas nog niet vanzelfsprekend.  
Als vrijwilliger zet ik mijn ervaring o.a in als bestuurslid voor de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland. Een organisatie voor en door 
patiënten.

zei...

Hoi hoi, 

Ik ben Garetti. Moeder van 3 (ex-)thuiszitters. Ik ben mede-oprichtster van Thuiszitters Land van Cuijk en kom op voor de belangen van de (dreigende) thuiszitters. Ik organiseer bijeenkomsten, geef voorlichting en ondersteun ouders zowel op het gebied van de problematiek als wet- en regelgeving. Bij Iederin zit ik in de meedenkgroep onderwijs. In het dagelijks leven werk ik als autismecoach. 

zei...

In NH en NHN is ehet participatie domein in de sociale wetgeving (domein) gemeenten bijzonder slecht gesteld. Gemeenten en zeker in Schagen is en zijn doende om mensen met chronisch medisch voorzieningen gewoon op de bijzondere bijstandstour te gooien, brrr, dit overkomt nu ook mijzelf maar ik vecht terug alleen ik heb jullie wel ndig om een betere vuist te maken. Daar mijn chronische medische  5 voudige beroepsbeperkingen nu opspelen en ik sinds een week nu ben ingeklapt, maar ik wil mijn recht terug op mijn chronisch medische voorzieningen. Graag z.s.m. wany het wordt anders oorlog.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in