Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Welkom bij Klink!

Wat leuk dat jij hier bent! We leren je graag een beetje beter kennen.

Dus: stel je in dit gesprek voor!

30 reacties
zei...

Hallo allemaal,

Ik ben Joris, 32 jaar en werkzaam bij Ieder(in). Ik houd me hier vooral bezig met arbeid, bijvoorbeeld loondispensatie. Daarnaast werk ik aan de ontwikkeling van dit platform: Klink. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of je je weg kan vinden. Als je vragen hebt, hoor ik het graag. 


zei...

Hoi Pia,

Welkom op Klink! Wat een indrukwekkende lijst en met dit weer geen overbodige luxe! Hoe heb je de lijst samengesteld? 
Als je wilt, kun je een apart gesprek beginnen over de lijst. Dan kunnen anderen hem makkelijker vinden en bekijken. Daarnaast zou je ook kunnen vragen naar aanvullingen van anderen.

zei...

Naar aanleiding van een lijst van 2014 en gegevens van leveranciers, VVV, reddingsbrigades en gehandicaptenorganisaties. Omdat ik ver weg woon van het strand wilde in die info duidelijk hebben. Voornamelijk de combinatie strandrolstoel en "kan ik ergens naar de toilet".

zei...

Hallo, ik ben Eva, net lid geworden van Klink en hoop samen met Jaap het komende half jaar als kwartiermaker, Klink op te starten en een fijne basis neer te zetten voor de komende vast aangestelde community manager die jullie voor langere tijd zal gaan ondersteunen. Ik heb er ontzettend veel zin in!

zei...

Hallo  ik ben Yvonne. Ik heb me aangemeld omdat ik het prettig vind ervaringen uit te wisselen omtrent oa inclusie en toegankelijkheid. En ik hoop veel van jullie te kunnen leren. 

zei...

Hallo ik ben Janp. Ik heb me aangemeld omdat ik het prettig vind ervaringen uit te wisselen. Ben zelf rolstoeler en doe aan rolstoel tennis en handbiken enzo. Heb ook een pgb budget voor zorg. Hoop nog wat van jullie te leren ook.

zei...

Hi Yvonne en Jan. Leuk dat jullie je voorstellen. Ik ga m'n best voor jullie doen om Klink leuk en relevant voor jullie te maken. 

zei...

Hoi allemaal, ik ben Renate 47 jaar en doe als vrijwilliger de politiek (onafhankelijk) ondersteunen in de decentralisaties, ziekenhuiszorg, medisch specialistisch zorg, pakketbeheer kortom eigenlijk alles wat aan zorg verbonden is. Binnen Limburg houd ik me bezig met Openbaar vervoer met name de toegankelijkheid daarvan. Daarnaast heb ik wat onwillige longen en is mijn maatje mijn soulmate.

zei...

Hallo Renate, wat leuk dat je zo enthousiast bent en je ook deel wilt nemen aan het pioniersprogramma. Welkom op Klink! Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt kun je bij ons terecht.

zei...

Iedere verandering begint met een goed verhaal. Ik denk dat ik voor uw organisatie een nuttig verhaal heb. Ik ben geboren met een lichamelijke beperking, maar mij uitdrukken kan ik volgens mensen die mij kennen als de beste!

Ik zet mij al jaren in voor mensen met een beperking omdat ik vind dat er teveel OVER en te weinig MET ons gesproken word.

Mijn levensmotto luidt:❝Mijn beperking beperkt niet mijn ambitie❞.

WAT DOE IK?
Vanuit mijn rol als kwartiermaker doe ik veel voorbereidend werk, voordat een gemeente overgaat tot de voor en door aanpak niet meer praten OVER mensen MET een beperking maar met mensen met een beperking. Dit doe ik vanuit mijn verschillende rollen als lobbyist bij de overheid, spreker, blogger en adviseur voor bedrijven die met deze vraagstukken worstelen.

MIJN DOEL
Zoveel mogelijk mensen met een beperking aan het werk helpen! Daarbij streef ik ernaar een bewustzijn te creëren dat je MET mensen met een beperking moet praten en niet OVER. Het is mijn uitdaging het gemakkelijker te maken voor bedrijven om mensen met een beperking aan te nemen. Dit doe ik ook vanuit de gedachte dat iedereen kwaliteiten heeft en deze naar vermogen moeten worden ingezet om de participatie echt te laten slagen.

zei...

Hallo Harry, volgens mij volg ik jou ook op Facebook.
Ik ben er ook erg voor dat wij zelf initiatieven nemen. Uiteindelijk moeten wij serieus genomen worden. Dat kan niemand voor ons doen. Onze facebook-groep "Nederland toegankelijker" heeft 1900 mensen. Daarnaast "Europa toegankelijker" en "handel en handicap".
Jan Troost en "Wij staan op" zijn aktieve voortrekkers. Zijn worden serieus genomen.
Frank Sanders van Wheelchairmafia is ook lekker aktief.

zei...

@Harry Welkom op Klink! Je doel is mooi en zeer herkenbaar. Als je wilt delen hoe je advies geeft aan bedrijven hierover, dan horen we dat natuurlijk graag! 

Hoi allemaal,
Als 'bestuurslid van Stichting Support Stotteren' ben ik blij met Klink. Fijn dat we nu ook buiten de werkgroepen, met elkaar in contact staan. Ik zie uit naar een leuke en constructieve tijd met elkaar.

zei...

Welkom Stichting Support Stotteren! Fijn dat je zo enthousiast bent!

zei...

Ik ben Conny Kooijman.
Ik ben in 1953 geboren met een lichte verstandelijke beperking. Heette toen zwakzinnig of geestelijk gehandicapt. 
Lange tijd mee gemaakt dat we er niet bij hoorden. Zelfs niet bij familie. Op speciale school gezeten. Daarna op een sociale werkplaats WSW gewerkt. Daar werd ik snel actief in de vakbond en in de OR.  Was la sinds 1976 lid van een oudervereniging dat nu Kans Plus heet. Ik wilde mensen met een verstandelijke beperking mee laten praten in de oudervereniging. Maar na een ledendag in 1991 kreeg ik een brief van de directeur van de oudervereniging dat zij met anderen gingen proberen om een belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking op te gaan zetten. Gestart in 1992. In 1995 statuten getekend en officieel opgericht. Ik ging later daar bij de LFB werken. Daarna als directeur. Na de bezuinigingen op de subsidies in 2011 ben ik voor 32 uur per week bij Ieder(in) gaan werken als beleidsmedewerker. Ik houd me bezig met zeer veel onderwerpen, zoals toegankelijkheid breed, VN-Verdrag, hulp in het stemhokje, themacafé organiseren en coördineren, WMO klankbordgroep. De rest leest u elders. in 2020 bestaat de LFB 25 jaar. Hoop voldoende geld te krijgen om een mooi congres te gaan organiseren over o.a. ervaringsdeskundigheid.   

zei...

Hai Conny,
Goed bezig!  Ik zag je op facebook al regelmatig langs komen.

zei...

Hallo Pia,

Wat goed dat je zo actief bent, ook op Klink! Daar worden wij blij van. Je laatste bericht zou je denk ik het beste in een apart gesprek kunnen starten, zodat we hier bij het onderwerp blijven en in het nieuwe gesprek je zo goed mogelijk kunnen helpen de mensen te vinden. Een nieuw gesprek start je via deze link: https://www.platformklink.nl/gesprek-toevoegen/

Als je vragen hebt, zijn we er voor je!

zei...

Hallo allemaal.Ik ben Ina, getrouwd met een man een progressieve spierdystrofie. Tevens moeder van een jonge vrouw die als kind gediagnosticeerd is met PDD-NOS. Doordat ik in het verleden met mijn ouders, dochter en ook op mijn werk al heb ondervonden dat je bij een hulpvraag vaak van het kastje naar de muur wordt gestuurd en bij het aanvragen hulpmiddelen, PGB enz.  Ook bij man: ben ik luckyladybemiddeling gestart. Tevens ben ik sociaal en belasting Adviseur geweest voor de ANGO (Die helaas niet meer bestaat) Omdat ik toch ook verder wil gaan en bijgeschoold wil blijven heb ik me aangemeld als belasting invulhulp bij de ANBO. Volgend jaar Maart mag ik een presentatie houden op een locatie voor de spierziekte vereniging over aanvragen van en werkzaam zijn binnen de PGB (ben PGB medewerkster van mijn man) en informatie geven over belasting aangifte bij mensen met handicap enz.

zei...

Hallo Ina, bedankt voor je bijdrage. En wat goed dat je je gaat bijscholen. Zou je de presentatie die je gaat geven tzt mogen/kunnen delen? Er zijn vast meerdere mensen in deze community die je hierbij kunnen helpen. We hopen van je te horen! 

zei...

Hoi
Mijn naam is Miranda en ik ben 39 jaar en woon in Arnhem.
Zelf zit ik in een grote elektrische rolstoel en ik rij vaak tegen onbegrip en ontoegankelijkheid op.
Graag wil ik opkomen voor mijn lotgenoten en ik wil graag een uitgaansgroep oprichten om zo te laten zien dat wij er ook zijn.
Mensen zonder een beperking zijn ook welkom om zo participatie te bevorderen.
Mvg,

Miranda
zei...

Ik ben Kelly Sue, founder van SUE's Warriors, een modellen- en influencer agency die onze verschillen viert.
SUE's Warriors zijn modellen/influencers die strijden voor inclusie en gelijkwaardigheid in onze samenleving. Dit doen wij door een sterk tegenbeeld te laten zien op de stigma's die (nog steeds) bestaan over het hebben van een handicap. We hebben in ons leven allemaal onze eigen hindernissen, maar het gaat erom hoe we die overwinnen. Wij willen juist focussen op onze doelen in het leven en op leven zelf. We laten zien dat het draait om passie, talent, mindset & karakter. Dat maakt een mens bijzonder.
Hoe we dit beeld gaan laten zien? Middels een mooie Fashion- & Lifestyle serie die onze verschillen viert! Radiostation Sublime fm draagt hieraan bij en ook jij kunt hieraan bijdragen! Kijk hiervoor op www.sueswarriors.com of www.sublimedoing.nl


- Broken Crayons Still Color -


Xx Kelly Sue

zei...

Ik zag jouw dames in bijzondere outfits langskomen. Jij bent geweldig bezig Kelly Sue! Heel blij hoe jij het beeld veranderd!
Is heel belangrijk!

zei...

Dank je, Pia! :-) Samen met de Warriors werk ik met passie aan onze doelen en missie en er staan dan ook weer hele gave dingen op de agenda.. Fingers crossed dat de campagne op sublingdoing.nl dan ook succesvol zal zijn!Ook jij bent goed bezig met het toegankelijk strand project, Succes!!


zei...

Hallo allemaal,
Ik ben Noortje van Lith, ik ben geboren op 26 december 1996. Ik ben drie maanden te vroeg geboren.  Na de geboorte kreeg ik zuurstofgebrek, waardoor ik een hersenbeschadiging heb opgelopen. Hierdoor heb ik Cerebrale Parese Bilateraal. Dit houdt in dat ik spastisch ben in alle ledematen en dus niet kan lopen. De spasticiteit is aan mijn linkerkant het ergst, waardoor ik bijna alles met rechts doe. Sommige dingen zoals typen kan ik wel met links.
In september ben ik begonnen aan de opleiding HBO Human Resources Management.

Verder strijd ik voor gelijke rechten voor iedereen met een beperking, ik wil dat iedereen met een beperking mee kan doen in de samenleving. Ik schrijf regelmatig een blog en plaats vaak zaken die mij of andere met een beperking aangaan.

Mijn beperking heeft mij geleerd dat ik moet kijken naar de dingen die ik kan. Zo sta je ook veel positiever in het leven. Mijn motto is dan ook ‘Ik heb een beperking, maar ben geen beperking!’
Ik bedoel hiermee dat ik een beperking heb, maar dat dit niet perse een beperking hoeft te zijn om iets te kunnen doen. Ik doe het op mijn manier, misschien wel een andere manier dan een gemiddeld mens, maar ik zorg dat ik mee kan doen.


  zei...

Hai Noortje, jij bent inmiddels een beroemdheid in "gehandicaptenland" door jouw brief aan premier Rutte.
Geweldig dat je zo aktief bent! Lukt het met de studie?
Hoe reageren jouw medestudenten en jouw opleiding?

zei...

Hoi Allemaal, Ik ben Iris Slootheer, 27 jaar en ik kom uit Deventer. Ik heb onder andere het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS), waardoor ik in een rolstoel zit.Ik heb een blog waarin ik probeer EDS meer bekend te maken: www.facebook.com/levenmetstrepen.Daarnaast ben ik dit jaar één van de bikkels van de Bart de Graaff foundation en ben ik bezig met het opzetten van een webshop in hippe, gepersonaliseerde hulpmiddelen: Medische Maaksels.Ook doe ik vrijwilligerswerk bij stichting Fooruit en probeer ik via verschillende media uit te dragen dat het leven met een beperking niet negatief hoeft te zijn. 

zei...

Hai Iris, Net als Kelly Sue van Sue Foundation(hierboven) ben jij bezig iets moois te maken van hulpmiddelen. Hartstikke fijn! Dat is heel belangrijk!

zei...

Ik probeer op elk gebied toegankelijkheid te bereiken. Onlangs constateerde ik bv dat de website van de Tweede Kamer veranderd was. Bij de vergaderingen van de Plenaire kon je ineens niet meer zien wat er de volgende weken kwam. Zelfs met moeite van de huidige week, omdat alleen betreffende dag kwam. Toen ik iemand erover sprak, zei hij dat je data in moest vullen. Ik vertelde hem dat dat voor veel mensen veel te ingewikkeld was. Of het alleen naar aanleiding van dat gesprek was, weet ik niet, maar kort erna was de website aangepast zoals ik het gevraagd had. Hij is nu zelfs nog beter dan de eerdere website.


Dit is ook waar ik allemaal commentaar op heb en meer.
https://www.youtube.com/watch?v=MCvt_ChIKHQ&t=1s

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in