Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Werken aan een inclusieve arbeidsmarkt: waarop moeten we focussen?

Het VN-verdrag Handicap schrijft voor dat Nederland verplicht is om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren. De afgelopen tijd zijn wij daarom in gesprek gegaan met verschillende mensen met een arbeidsbeperking over de inclusieve arbeidsmarkt. Daarbij hebben we ook gekeken naar wat er al bekend is over inclusie op de arbeidsmarkt.

Deze bevindingen hebben we opgeschreven in het rapport ‘werken aan een inclusieve arbeidsmarkt’. Het rapport is hier alvast te downloaden en komt later deze week beschikbaar op de site van Ieder(in). Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen die hun ervaringen en meningen met ons hebben gedeeld.

Spoiler alert: er is nogal wat ruimte voor verbetering als het aankomt op inclusie op de arbeidsmarkt. Daarom willen wij graag met jullie hierover verder in gesprek: wat is volgens jou nou de belangrijkste verbetering om op in te zetten?

Moeten we werkgevers meer laten denken in mogelijkheden: meer focus op de kwaliteiten van werknemers met een beperking? Of werkgevers juist meer wijzen op de maatschappelijke verplichting om iemand met een beperking aan te nemen, door bijvoorbeeld de banenafspraak of het VN-verdrag te benadrukken?

Moet de politiek regelingen introduceren zodat meer mensen aanspraak maken op passende ondersteuning? Of zijn de er voldoende regelingen, maar moeten mensen beter worden geïnformeerd?

Ik ben benieuwd naar jullie mening!

4 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Gemeente Ede stelde een Adviseur Inclusie aan. Nu druk bezig met kennismaken, hoe de lijntjes lopen. Volgend jaar moet ze echt meer mensen aan het betaalde werk helpen.
Ze is al bij ons Koplopersoverleg aanwezig geweest. Ook bij het Inclusiecafé. En heel leuk: na de vergadering ging ze gebaren met mij. Dat is voor de projectvoorzitter wel apart om te zien :-)

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in