Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Werken met een aandoening: wat is jouw ervaring?

Hoi,
Vandaag is dit nieuwsbericht over mij hier gepubliceerd. Ik deel ook een aantal tips hiervoor. Om een goede werksituatie te creeeren en te behouden is een actieve houding van werkgever én werknemer nodig naar mijn idee.
Wat is jouw ervaring met werken? Heb je aanvullingen, ik lees ze graag. Ook als je vragen hebt, stel ze dan zeker!

https://www.platformklink.nl/nieuws/tips-voor-werken-met-een-chronische-aandoening/

9 reacties
Thema:
Deel gesprek via:
zei...

Leuk werk doe jij Astrid. Maar stel je moet nog aan het werk terwijl je een chronische ziekte hebt. Dus solliciteren. Hoe kom je goed in beeld bij een werkgever mét je aandoening?

zei...

Openheid is voor mij een essentieel onderdeel geweest van goed kunnen blijven werken met een chronische ziekte. Openheid vanuit mijn kant, om duidelijkheid te geven wat ik zou kunnen, zou willen en wat daarvoor nodig was. Openheid vanuit de werkgever om de kans te zien om een goede en enthousiaste medewerker te behouden, alleen op een andere plek / functie.
Ook tijdens periodes van lichamelijke klachten is openheid voor mij een sleutelwoord. Collega’s zien toch wel dat het op dat moment niet goed gaat. Als ik helder ben over waar ik last van heb, hoe ik daarmee omga, en hoe ik probeer zo goed en efficiënt mogelijk te blijven werken, dan kunnen mijn manager en collega’s daarop inhaken. En zo zorgen we samen dat de balans tussen mijn ziekte en mijn werk zo goed mogelijk wordt ingericht.

zei...

Hoi Astrid, ik heb geen vraag aan je, maar ik wil je wel even laten weten dat ik het bericht hier op Klink over jou en je werk gelezen heb. Bruikbare tips geef je. En deze uitspraak van je vind ik wel een eye-opener:  De werkgever weet vaak niet hoe en de werknemer voelt dit als niet willen. 

zei...

Grappig, ik zie nu pas dat er 2 Astrid's aan dit gesprek meedoen :-). En jullie zeggen allebei dat openheid belangrijk is.

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in