Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Resultaatgericht indiceren in jouw gemeente? Download de voorbeeldbrief en stuur op!

Begin oktober is er een belangrijke uitspraak gedaan over de werkwijze van de gemeente Steenbergen met betrekking tot het toekennen van zorg en ondersteuning vanuit Wmo. Steeds meer gemeente kennen dit toe in een te bereiken resultaat en niet in uren. Deze werkwijze heeft de Centrale Raad van Beroep in haar uitspraak afgekeurd. Voor meer toelichting zie: https://iederin.nl/nieuws/18378/wijs-uw-gemeente-op-risico-s-van-resultaatgericht-indiceren/.

Deze uitspraak versterkt de rechtspositie van mensen die zorg en/of ondersteuning aanvragen. Ik wil jullie wijzen op (het belang van) deze uitspraak en heb een voorbeeldbrief opgesteld om dit lokaal aan de orde te stellen. De voorbeeldbrief is hiernaast te downloaden.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met resultaatgericht indiceren. Komen jullie dit tegen? Gaan jullie je gemeente aanspreken op hun verantwoordelijkheid bij het toekennen van zorg en ondersteuning? Ik hoor graag van jullie. Laat mij dan ook even weten of jullie wat hebben aan de voorbeeldbrief.

Deel gesprek via:

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in