Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Wie heeft ervaring met geld zoeken voor lokale activiteit?

Een van onze nieuwe leden, een lokale belangenorganisatie, wil graag een toegankelijkheidscheck organiseren. Maar dat kost geld. Wie heeft tips hoe je in je eigen gemeente of regio fondsen kunt werven, donaties kunt zoeken of projectsubsidies kunt aanvragen? Kan ook voor andere activiteiten dan toegankelijkheid zijn.

12 reacties
Deel gesprek via:
zei...

Dat is per gemeente anders geregeld denk ik.
Aartjan: heeft betrokken gemeente al een motie aangenomen dat ze met VN-verdrag aan de slag gaan?
Zo ja: dan is er ergens een potje met geld.
Zo nee: zorg dan eerst dat de motie door de gemeenteraad komt.


Het is ook per gemeente verschillend. Ik weet een gemeente die burgers zelf de toegankelijkheidstest laat doen via Ongehinderd.
Voordeel: je hoeft niet zelf de checklisten op te zetten.
Maar eerst het geld!

zei...

Hallo Aartjan,


Correctie, vanmiddag dacht ik na. Mijn antwoord is niet compleet, deels onjuist.
Soms betaalt de provincie.
Kun jij horen/spraakbellen?
Bel dan de gemeente en de provincie. Wat voor antwoorden krijg je dan?


Voorkom dubbel werk, zowel voor jezelf als voor te bezoeken locaties.
Ik kwam ergens testen voor doven & slechthorenden. Locatie reageerde: "maar ze zijn vorige week al geweest, hebben de draaicirkels van de deuren opgemeten etc". Dus ik had wat uit te leggen dat ik via een andere organisatie kwam...


Superleuk dat jullie initiatief nemen! Gemeenten waarderen het!

zei...

Ik heb wel ervaring, maar voor een ander doel. Via internet bij de gemeente aangevraagd. Ik vond het wel spannend om aan te vragen, dus iemand erbij gevraagd tijdens de aanvraag.
Na 3 maanden nog geen reactie, toen was de gemeente heel snel (2 dagen geloof ik): 1500 euro op mijn bankrekening!


Een zakelijke bankrekening kost 100 euro per jaar. Dus dat is niet meer in verhouding tot het bedrag.
Ik kwam in de knel met het geld, op een aparte spaarrekening gezet. Goed de uitgaven bijhouden & datum etc.


Marja

zei...

Ik ben benieuwd waar die kosten uit bestaan waarvoor geld gezocht moet worden!

Je kunt, zoals gezegd, met de applicatie van Ongehinderd aan de slag, kosten € 0,00.

Je kunt ook met een groep ervaringsdeskundigen zogeheten prio-gebieden (een gebied waar veel mensen komen, bijv, een winkelcentrum, dorps- of buurthuizen, kerken, etc.,etc) een toegankelijkheidscheck houden op basis van ervaringen die de mensen doen: kosten € 0,00

Dat geldt ook voor het checken van websites. Een gratis programma (WAVE) kan je daarbij helpen om de toegankelijkheid in slechts enkele seconden te checken, kosten € 0,00

zei...

andere optie: buurtchecques (als die er zijn).
Gemeente geeft hier paar keer per jaar een digitale code, deze is 7,50 € waard. Je stemt op een project. Dat moet 1000 euro halen binnen 3 maanden, dan krijgen ze het geld.
Er komt echt van alles voorbij: boomspiegels beplanten, AED-apparaat, speeltuin opknappen, buurtfeest etc. Valt te proberen of je dat voor de toegankelijkheidscheck ook kunt doen....
Maar je wilt toch ook continuïteit, dat je dit over 5 jaar weer kunt doen?

zei...

Met de goede adviezen van Marja de Putter en Gerrit van Keulen hebben wij een aantal tips en trucs op een rijtje gezet voor mensen die geld zoeken voor hun activiteit.

zei...

Van dit soort vragen gaat mijn fondsenwervende hart iets sneller kloppen!
 
Er zijn heel veel mogelijkheden om bepaalde projecten of activiteiten ook in de regio te financieren. Als je een concreet project of activiteit hebt en al goed in kaart hebt hoeveel het gaat kosten, is het een kwestie van de juiste financier er bij zoeken. Mijn mantra is: dream big, give big. Als je groot droomt en grootse plannen hebt, zijn er altijd mensen die groots geven. Als je zelf te zuinig bent en veel gratis wilt doen, zijn er minder mensen bereid bij te dragen, dan wanneer je een heel ambitieus plan hebt. 

Hoe je precies moet fondsenwerven, daar helpt PGOsupport je bij met cursussen en advies op maat. 

Binnenkort staat de cursus 'Een succesvolle fondsaanvraag, waar begin je?' op de planning.  Tijdens deze cursus leer je meer over de randvoorwaarden waar je op moet letten als je een aanvraag wilt indienen. Tijdens de cursus maak je een plan van aanpak en werk je aan het uitwerken van je eigen projectplan. Na afloop zijn de trainers beschikbaar om je te helpen daadwerkelijk tot een fondsaanvraag te komen. 

De themabijeenkomst 'Fondsenwerving, ontdek wat er kan' geeft een goed inkijkje in de verschillende mogelijkheden. Na afloop bepaal je zelf en in overleg met de adviseur of en hoe je verder gaat met het onderwerp. 

Inschrijven voor deze bijeenkomsten kan via de Academie van PGOsupport  https://www.pgosupport.nl/cursussen?term_trail%5B%5D=Financieel&keywords=

Andere vragen of tips en trucs nodig? Bel of mail me dan gerust! 
r.noordhuis@pgosupport.nl of 06 40 93 28 39

Wil je ook meepraten?

Maak nu een account aan Of log in