Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Hoe werkt het?

Op de Sociale kaart vind je organisaties, netwerken en initiatieven in Nederland die opkomen voor de belangen van mensen met een beperking. Je kunt de organisaties zelf opzoeken. Zoek je bijvoorbeeld een adviesraad of een organisatie die zich bezighoudt met het VN-verdrag bij jou in de buurt? Op de Sociale Kaart kun je het vinden. Ben jij zelf actief voor een organisatie, maar staat die niet op de kaart? Je kunt hem zelf toevoegen.

Organisaties zoeken

De Sociale kaart geeft een overzicht van de vele organisaties. Je kan bijvoorbeeld zoeken op thema, soort organisatie of gewoon kijken wat er in je omgeving zit. Op de kaart geeft de legenda weer wat de plaatjes betekenen.

Wat staat er op de Sociale Kaart?

Dit is een kaart waarop belangenbehartigers organisaties kunnen vinden die ze bij hun eigen werk kunnen betrekken of nodig kunnen hebben. De organisaties, netwerken en initiatieven zijn zeer divers. Er zijn organisaties die zich richten op een thema of op een beperking. Er zijn organisaties die zich richten op de gemeente of provincie waar ze actief zijn. En er zijn organisaties die op een thematische regio (bijvoorbeeld arbeidsmarktregio) of landelijk opereren. De organisaties moeten wel voldoen aan een aantal criteria, die je hieronder kunt lezen. Het is daarnaast niet de bedoeling dat organisaties reclame maken op de kaart.

Organisaties er op plaatsen

Staat jouw organisatie niet op de kaart? Je kunt deze zelf aanmelden. Organisaties op de Sociale Kaart, moeten voldoen aan een aantal criteria:

  • Non-profit, bijvoorbeeld een anbi-status
  • Organisatie voor collectieve belangenbehartiging, oftewel een belangenorganisatie
  • Hoofdactiviteit van de organisatie is een niet-betaalde dienst of activiteit
  • Hoofddoelstelling van de organisatie is bijdragen aan de participatie van mensen met een beperking of chronische ziekte

Om te zorgen dat dit een kwalitatief goede en bruikbare kaart is, checken we elke aanvraag op deze criteria.