Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Barneveld haalt banenafspraak doelstelling 2018 glansrijk

Geplaatst door:

In de Barneveldsekrant.nl lezen we dat het in Barneveld (regio Foodvalley) goed gaat met de banenafspraak. Sterker nog, ze liggen ruim voor op schema. Wat gaat daar goed?

Om te beginnen: werkgevers zijn er welwillend. Ten tweede: welwillende werkgevers kunnen ondersteuning krijgen van een WerkgeversServicepunt. Het WerkgeversServicepunt is een gezamenlijke regeling van de gemeenten in de Foodvalley.

Het WerkgeversServicepunt helpt met werving en selectie, begeleiding op de werkvloer en financiële regelingen. Een werkgever die twijfelt om iemand met een beperking aan te nemen, kan een proefplaatsing aanvragen. In die proefperiode hoeft geen salaris te worden betaald.

Ondernemers die wel willen maar denken geen geschikte plek te hebben voor iemand met een arbeidsbeperking, kunnen een QuickScan laten uitvoeren. Het WerkgeversServicepunt onderzoekt in de organisatie wat voor taken iemand met een arbeidsbeperking zou kunnen verrichten.

Klinkende cijfers

Of het aan het WerkgeversServicepunt te danken is, weten we natuurlijk niet, maar de cijfers in de regio Foodvalley zijn glansrijk.

Sinds januari 2013 zijn er in de regio 885 banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij gekomen (810 bij bedrijven, 75 bij overheden). Daarnaast zijn er 685 uitzend- en detacheringsovereenkomsten afgesloten. Daarmee komt het totaal op 1.570 banen, ruim boven de doelstelling van 945 voor 2018.

Wel last van rompslomp

Ondanks het goede resultaat, wordt ook in Barneveld geklaagd over de ingewikkelde regelgeving. De Participatiewet brengt veel rompslomp met zich mee, zo ervaart ook Marc Lagerwerf van Choco en Zo in Barneveld. In zijn bedrijf werken vijf mensen met een beperking, maar voor ondernemers is het de afgelopen jaren wel ingewikkelder geworden om mensen met een beperking aan passend werk te helpen, aldus Marco op Barneveldsekrant.nl.

Lees het artikel op Barneveldsekrant.nl

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?