Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Bijzonder wooninitiatief

Geplaatst door:

Nathalie roept mensen die gebruikmaken van 24-uurs zorg op om zich in te schrijven voor nieuw te bouwen appartementen in Nijmegen. Ontwikkeld voor en met mensen met een beperking. Een bijzonder initiatief. Tijd om Nathalie eens te vragen hoe dit ontstaan is.

Je bent de initiatiefneemster van Mindset wonen? Wat is dit?

Mindset Wonen is een wooninitiatief in Nijmegen voor en door mensen met een fysieke beperking die gebruik maken van een PGB. Als ik naar mezelf kijk vind ik het essentieel dat ik kan bepalen wie er aan mijn lijf komt en vooral wie niet. Daarom heb ik Mindset Wonen opgezet en ben ik op zoek naar potentiële bewoners.

Hoe heb je dit aangepakt?

Ik liep al een tijd met het idee in mijn hoofd om een wooninitiatief te starten. Via een kennis kwam ik in contact met woningcorporatie Talis. Ik heb ze per mail mijn idee voorgelegd en daarna zijn we in gesprek gegaan. Ik merkte dat het woonaanbod voor mensen met een vergelijkbare zorgvraag als ik heel beperkt is. Je kunt kiezen uit een zorginstelling of Fokus. Voor dit laatste is mijn zorg te intensief. Toen bedacht ik dat ik het allerliefste zelf de zorg zou willen inkopen en verder zelfstandig zou willen wonen. Dit heb ik tijdens het eerste gesprek met Talis duidelijk gemaakt en zij waren meteen enthousiast. Langzaam aan kregen de ideeën meer vorm en toen kwam Woonlink als projectadvies erbij. Met hen heb ik goed kunnen sparren.

En nu?

Op het moment zijn we zover dat het project groen licht heeft gekregen en de appartementen gerealiseerd gaan worden. Waarschijnlijk in 2021. Wat het belangrijkste nu is om bewoners te vinden en gezamenlijk het initiatief vorm te geven. Ik zoek hiervoor leuke mensen die net als ik zelfstandig willen wonen, graag willen bepalen wie er bij je werkt en die inspraak willen in de manier van wonen.

Heb je tips voor andere belangenbehartigers die zich in zetten voor dit soort wooninitiatieven?

Kijk in je netwerk waar de contacten liggen en durf te vragen. Daarnaast is het een lange weg om zoiets op te zetten. Dus een lange adem is nodig. Maar ik denk dat het dubbel en dwars waard is om een wooninitiatief op te zetten waar je als bewoner je regie maximaal kan behouden.

Voor meer informatie, www.mindsetwonen.nl

 

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?