Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Dit strandrolstoelproject heeft nog een klein duwtje nodig

Geplaatst door:

Pia Hendriks kan nooit echt ontspannen op vakantie. Vanwege haar rolstoel en haar behoefte aan een aangepast toilet zal ze altijd heel veel moeten uitzoeken. “En dan nog weet je lang niet alles”, zegt de Eindhovense. “Neem nou bijvoorbeeld de toegankelijkheid van een strand in Nederland.”

Dat uitzoeken heeft Pia de laatste jaren wel heel erg serieus genomen. “Ik stuitte in 2014 op een lijst van stranden die strandrolstoelen hebben. Maar ik ben ook benieuwd naar de sanitaire mogelijkheden. En of het aanwezige strandpaviljoen misschien wel ruimte heeft om er te functioneren. Wat de parkeermogelijkheden zijn omdat mensen zich vaak niet over lange afstanden kunnen verplaatsen. Een overzichtelijke website zou voor heel veel rolstoelgebruikers ontspanning geven in hun vakantie.”

Pia kwam in actie en ze nam contact op met leveranciers van strandrolstoelen, met de reddingsbrigades, VVV’s en strandpaviljoens en deelde haar gevonden informatie met iedereen die het zien wilde in de toegankelijkheidsmeter. Een document waarin gedetailleerd staat wat er nodig is om een strand goed toegankelijk te maken.

“Maar ik woon in Eindhoven en kan niet even snel naar het strand om te checken of dit nou allemaal klopt en actueel is. En dat is nou net wel nodig om bijvoorbeeld een sponsor te vinden voor een goede toegankelijke website met alle info per strand. Ik zoek dus enthousiastelingen die dicht op het strand wonen en die het leuk vinden om mij te helpen met deze checklist. Want je kunt niet altijd uitgaan van informatie die op verschillende websites staat. Soms is het gedateerd en soms worden faciliteiten nergens vermeld.”

Als de informatie per strand aangevuld is dan kan er een sponsor worden gezocht om een toegankelijke website te lanceren. Een website die het voor gebruikers van rolstoelen enorm veel zorgen kan wegnemen. Zo’n website kan volgens Pia Hendriks ook gemeenten en ondernemers helpen bij het uitvoeren van het VN-verdrag.

Wie helpt? Af en toe een strand bezoeken in jouw buurt? Of bij de gemeente aankaarten vanwege het VN-verdrag? Dat is precies wat Pia en dit project verder helpt. Neem contact op met Pia, mail PiaHendriks54@gmail.com

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?