Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Wethouder van Zwartewaterland roept inwoners met beperking op mee te praten over lokale inclusie

Geplaatst door:

De digitale krant Zwartewaterkrant maakt er melding van: de gemeente Zwartewaterland heeft een Lokale Inclusie Agenda vastgesteld. Zwartewaterland gaat lokale inclusie integreren in het beleid van de gemeente en roept ervaringsdeskundigen op hierover mee te praten. Een goed voorbeeld.

Via Zwartewaterkrant nodigt wethouder Gerrit Knol inwoners met een beperking uit met de gemeente mee te praten en zich aan te melden voor de werkgroep Lokale Inclusie. Gerrit Knol: “We betrekken graag ervaringsdeskundigen bij vraagstukken over lokale inclusie. Inwoners met een beperking weten immers het beste welke belemmeringen zij ervaren in onze gemeente. We nodigen u dan ook van harte uit om mee te praten.”

Belemmeringen wegnemen

En in hetzelfde artikel zegt Gerrit Knol: “Met de Lokale Inclusie Agenda zetten we in op het wegnemen van belemmeringen bij wonen, werken en recreëren. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met begrijpelijke informatie op de gemeentelijke website, maar ook met knelpunten in de openbare ruimte zoals te hoge stoepranden. En het recht van mensen met een beperking op werk dat bij hen past staat hoog op de agenda.” Pluim voor wethouder Knol van Zwartewaterland.

Voor iedereen prettig

De gemeente Zwartewaterland ziet de lokale inclusie agenda als een eerste vertrekpunt bij de ontwikkeling van al hun beleid. En de gemeente beseft dat inclusief beleid uiteindelijk voor iedereen goed is. Een toegankelijke website en voldoende rustplekken in de openbare ruimte zijn immers voor iedereen prettig.

Lees het volledige artikel op Zwartewaterkrant

Wordt er in jouw gemeente al gewerkt aan een Lokale Inclusie Agenda? Start een gesprek en vertel erover. 

 

 

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?