Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Hoe gaat het nou met het VN-verdrag?

Geplaatst door:

Hoe gaat het nou werkelijk met de uitvoer van het VN-verdrag handicap? Niet best. Dat is de conclusie van het College voor de Rechten van de Mens na twee jaar. Het is te vrijblijvend en de aanpassingen gaan veel te langzaam.

Hoewel dit rapport best wel een schokkende constatering is, zal het niet zo heel snel tot paniek leiden bij bijvoorbeeld een gemeentebestuur. Daar is een lobby voor nodig van lokale belangenbehartigers. Is er al een lokale inclusie-agenda? Daar kunnen lokale belangenbehartigers een grote rol in spelen. Benader de politieke fracties hierover zodat er over vergaderd kan worden in de gemeenteraad.

En dit rapport kan dan weer een goed middel zijn om daar de aandacht voor te vragen. Want het kan niet zo zijn dat er met overtuiging een VN-verdrag handicap getekend wordt, maar dat de uitvoer stokt.

Kom in actie!
De meest gestelde vragen en antwoorden over het agenderen en maken van een lokale inclusie agenda heeft Ieder(in) op een rij gezet.

En ga in gesprek hier op Klink. Renate stelt de vraag hoe we kunnen voorkomen dat het VN-verdrag vergeten wordt bij de gemeenten.

Het rapport van het College voor de Rechten van de Mens is hier te downloaden op Klink.

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?