Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

‘Ik kom uiteindelijk ook waar ik moet zijn’

Geplaatst door:

Elisabeth van den Berg is een pionier op dit platform. Ze helpt ons met waardevolle feedback en reageert op gesprekken van anderen. Enkele maanden geleden kwam Elisabeth bij ons op kantoor bij Iederin en konden we wat beter kennismaken. Dat was erg gezellig.

Afgelopen week had Elisabeth leuk nieuws te melden. Ze gaat aan de slag bij de gemeente Zutphen. Dat is natuurlijk mooi om op Platform Klink te vermelden dus belden we haar op.

Elisabeth, jij hebt nieuws want ik hoorde dat je werk gevonden hebt. Gefeliciteerd!

“Dank je wel. Ik ga aan de slag bij de gemeente Zutphen, mijn woonplaats. Voor de gemeente krijg ik binnen een project de taak om ondernemers te overtuigen van een bepaalde keuring. Bellen en praten, dat kun je wel aan mij overlaten. Ik heb er heel veel zin in.”

Hoe heb je deze baan gevonden?

“Ik heb een profiel en presentatie aangemaakt op maakerwerkvan.nu *, een site voor mensen die langdurig in de bijstand zitten. Toen mijn profiel daar stond heb ik mijn eigen netwerk kenbaar gemaakt van mijn presentatie. Ik denk dat mijn werkcoach de gemeente op de hoogte heeft gebracht.”

Dat is wel een waardevolle tip dus. Maak een profiel aan op maakerwerkvan.nu en breng iedereen op de hoogte. Hoe lang zat je in de bijstand?

“Ja. Ik heb 10 jaar in de bijstand gezeten dus dit is wel een hele leuke verrassing. Voor die tijd had ik regelmatig werk maar ik werd zieker en toen werden mijn kansen slechter. Het zou lastig zijn voor mij om buiten Zutphen aan het werk te gaan vanwege het reizen en mijn diabetes. Ik ben blij dat ik nu gewoon op mijn competenties ben uitgenodigd want ik heb altijd de houding gehad dat jouw diagnose, jouw beperking ook jouw probleem is. Jijzelf moet een plekje in de samenleving zien te vinden.”

Dus je wilt eigenlijk niet dat er rekening wordt gehouden met jouw beperking?

“Tegen HR-medewerkers zou ik willen zeggen: kijk niet zo ongezond naar ongezonde medewerkers. Ik kom uiteindelijk ook toe aan al mijn werk. Anders is niet per se slechter. Ik hou misschien op een andere manier een pollepel vast, maar ik kan de soep prima roeren.

En bij mijn nieuwe werk zijn ze net begonnen met flexibele werkplekken. Nou, ik ben het rollende bewijs dat je geen vaste werkplek nodig hebt want ik rol overal naartoe met mijn stoel.”

 

Foto: Elisabeth deed mee aan het kunstproject Fantastic Realism van Patricia Bénard.

(*) inschrijven op maakerwerkvan.nl is helaas niet meer mogelijk. Elisabeth: “Jammer. Misschien wordt dat door dit stukje misschien heroverwogen.”

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?