Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

‘Drie uur reistijd per dag is echt te veel voor mij’

Geplaatst door:

Studeren met een beperking valt niet mee. En toch zijn er heel veel studenten die de extra moeite nemen. Noortje van Lith studeert vanaf deze zomer HRM aan een Hogeschool. Toch speelden een aantal factoren mee bij de keuze van haar opleiding.

Noortje was al ingeschreven voor een juridische HBO die goed aansluit op haar MBO-opleiding maar besloot op het laatste moment anders. ”Ik bepaalde mijn schoolkeuze aan de hand van de hoeveelheid reistijd. Drie uur reistijd per dag zou echt te veel zijn. Als ik echt pech had zou dit vier uur per dag zijn door files. Buiten dat het mij heel veel energie kost, zou ik dan ook geen tijd meer overhouden voor de dingen die ik naast mijn studie wil doen zoals het opkomen voor mensen met een beperking.”

“Daarnaast heb ik natuurlijk ook gekeken naar de inhoud van mijn studie. Ik moet het natuurlijk wel leuk vinden anders houd ik het niet vol. Gelukkig vond ik in mijn eigen woonplaats een opleiding HRM.”

Beter voorbereid op schoolkeuze
Noortje had wel wat beter voorbereid willen zijn in haar schoolkeuze. Aanvankelijk bepaalde ze die op toegankelijkheid en ervaringen. De reistijd en of er ook vervolgopleidingen in de regio waren, liet ze niet meespelen in haar keuze. Tot ze schrok van de reistijd en een introductieweek helemaal niet zo prettig bleek.

“Toen ik nog op het MBO zat had ik alleen de focus op een HBO opleiding ver weg omdat ik van anderen had gehoord dat het een toegankelijke school is”, vertelt Noortje. “Ik keek niet meer verder terwijl meer factoren van belang zijn. De vorige school heeft niet echt tips gegeven waar ik rekening mee moet houden bij het maken van mijn studiekeuze. Dit zou wel beter kunnen denk ik.”

Nu houdt Noortje ook tijd over voor leuke dingen. Maar het studentenleven gaat wel grotendeels aan haar voorbij. “Ik heb niet echt de behoefte om daar aan mee te doen. Dit komt ook deels door mijn slechthorendheid, ik vind het vervelend om in hele drukke ruimtes te zijn omdat ik toch niets kan verstaan.”

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?