Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

‘Je krijgt niet altijd een kans om in een baan te groeien’

Geplaatst door:

Sven Pluimers heeft sinds ruim een jaar een betaalde baan gevonden. De 23-jarige Woerdenaar werkt bij een bedrijf dat advertentieborden plaatst langs de weg. Het is Svens droom om grafisch ontwerper te worden. Via het bedrijf volgt hij nu een opleiding in Utrecht.

Het was niet makkelijk voor Sven om goed werk te vinden. Hij heeft een verstandelijke beperking en heeft regelmatig afscheid moeten nemen van een baantje omdat het niet goed ging. “Je krijgt niet altijd de kans om in een baan te groeien”, zegt Sven. “Dat is niet leuk maar ik begrijp dat soms ook wel. Ik accepteer dat ik een beperking heb. Soms gaat het niet.”

Sven heeft misschien een beperking en kan niet alles even snel doen maar hij is een uitstekend netwerker. Via zijn vrijwilligerswerk in de bibliotheek kwam hij in contact met mensen uit de gemeenteraad. En die wezen hem weer op een speciale banenmarkt die in Woerden werd gehouden. Op deze markt vond hij een ‘match’ met een werkgever in Woerden die hem wel de tijd geeft om in zijn werk te kunnen groeien. “We hebben toen een heel leuk sollicitatiegesprek gevoerd en ik kon daar vorig jaar september beginnen. En ik krijg nu één dag in de week een opleiding tot grafisch ontwerper en de rest werk ik voor het bedrijf. Ik ben hier heel gelukkig mee.”

 

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?