Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

‘Mensen met een beperking moeten onbeperkt kunnen meedoen’

Geplaatst door:

Wat een mooi filmpje deelt minister Hugo de Jonge. Het geeft prima weer waar het de Week van de Toegankelijkheid om draait. Aandacht vragen voor betere toegankelijkheid. Voor iedereen gelijke mogelijkheden.

Maar waar het filmpje aan voorbij gaat is het feit dat er anno 2018 juist met de trein nog zo ongelofelijk veel te bereiken valt. In de eerste zin zegt Tim in het filmpje: “Op dit station neem ik zonder moeite de trein.” Dat is mooi.

Maar komt hij op z’n bestemming net zo makkelijk van het station? En wat als Tim moet overstappen naar een trein zonder gelijkvloerse instap om op bestemming te komen?

Op 115 stations in Nederland is reisassistentie. Die is nodig omdat je met een rolstoel in vrijwel geen enkele trein zonder denigrerende hulp komt. Er zijn ongeveer 400 stations in Nederland.

Er is nog best een lange weg te gaan en echt veel schot zit er niet in. In de provincie verslechtert het openbaar vervoer juist door het schrappen van buslijndiensten. Ondertussen suggereert de minister in zijn triomfantelijke tweet dat we goed bezig zijn met z’n allen: “Gelukkig is het station in zijn buurt aangepast. Dat is mooi, want mensen met een beperking moeten onbeperkt kunnen meedoen. #OnbeperktMeedoen”

Ontspoort de minister hier een beetje? Ga hierover met ons en andere belangenbehartigers in gesprek op Klink!

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?