Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

MEO: mooi voorbeeld van inclusief werkgeverschap

Geplaatst door:

Edwin Teljeur is directeur bij MEO, een mediabureau dat onder andere drukwerk, grafisch vormgeving en backoffice-ondersteuning verzorgt. Dat is echter niet hun belangrijkste missie: het creëren van leer- en werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking is dat wel. Edwin vertelt waarom het voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Wat is MEO?

“MEO staat voor Media en Ondersteuning. We bieden verschillende diensten aan, zoals grafische vormgeving, online marketing en backoffice-ondersteuning. Een deel van ons team bestaat uit mensen met een arbeidsbeperking. We bieden hen een plek waar ze hun talent kunnen ontwikkelen en ontplooien. Daarnaast proberen we een goed voorbeeld te zijn voor ons netwerk en zoveel mogelijk organisaties ervan te overtuigen om ook onze werkwijze toe te passen. We merken namelijk dat het ontzettend veel voordelen oplevert.”

Hoe gaan jullie te werk?

“We hebben de organisatie zo ingericht dat er ruimte is voor tegenslag. Zo werken we met een extra laag projectmanagers. Zij hebben het meeste contact met de klant en zorgen voor continuïteit, zodat er minder druk op de rest van de medewerkers ligt. Dat betekent trouwens niet dat iedereen zich zomaar ziek kan melden. We kijken altijd wat erachter zit als iemand zich ziekmeldt. Soms heeft iemand juist een extra duwtje in de rug nodig. Iedereen draait gelijkwaardig mee. Als je er niet bent, word je ook echt gemist.”

Wat zijn volgens jou de voordelen van het inhuren van mensen met een beperking?

“We kijken niet naar functieomschrijvingen, maar naar welke werkzaamheden er echt passen bij die persoon. We kijken naar wat iemand werkelijk kan en nodig heeft. En dat kan per dag verschillen. Het voordeel daarvan is dat mensen zo alleen maar doen waar ze echt goed in zijn.

We hebben vaak enorm gekwalificeerde mensen in dienst. Zo werkt er een journalist bij ons die ontzettend getalenteerd en gemotiveerd is. Wegens psychische omstandigheden zou de druk op een ‘normale’ redactie voor hem te hoog liggen. Hij kiest er bewust voor om het nog even rustig aan te doen. Dat kan bij ons en daar zijn beide partijen alleen maar heel blij mee.”

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?