Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Van 7 naar 75 toegankelijke openbare toiletten in één jaar tijd

Geplaatst door:

Niet naar het toilet kunnen. Voor veel mensen, met bijvoorbeeld blaas- of darmklachten, is het een reden om thuis te blijven. Daar moet iets aan gebeuren, dacht Sandra Gosseling-Massop uit de gemeente Oude-IJsselstreek. Samen met een werkgroep kreeg ze het voor elkaar om van 7 naar 75 toegankelijke openbare toiletten te gaan, in één jaar tijd!

Noodoplossing

Het aanleggen van een toegankelijk, zelfreinigend toilet kost erg veel geld. Dat krijg je niet zomaar voor elkaar, en zou (te) lang gaan duren. In de tussentijd zocht de werkgroep naar andere oplossingen. Toen zijn ze in gesprek gegaan met verzorgingstehuizen. Zij herkennen het probleem en stelden hun toiletten graag beschikbaar.

Sticker

Door middel van een sticker op de deur maakten ze duidelijk dat iedereen met hoge nood welkom is voor een toiletbezoek. Als snel volgen andere organisaties hun goede voorbeeld. Van het gemeentehuis, de lokale snackbar, de Albert Heijn, tankstations, tot de Praxis. Allemaal hebben ze hun toiletten openbaar gesteld. Inmiddels staat de teller op 75 en dat maakt het voor veel inwoners van de gemeente Oude-IJsselstreek een stuk prettiger om de deur uit te gaan. Wij hopen dat andere gemeenten snel volgen!

Lees het hele interview met Sandra op de website van de VNG. Of lees het gesprek waarin Sandra tips geeft over hoe je dit in jouw gemeente voor elkaar kunt krijgen.

Wat vind jij van deze aanpak? En zijn er in jouw gemeente al genoeg toegankelijke toiletten? Start hier een gesprek over. 

Deel dit nieuwsbericht via:

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?