Vul eerst een zoekterm in voordat je op zoeken drukt

Wat als je kind diabetes type 1 heeft en op school zit?

Geplaatst door:

Deze maand hebben we het thema “Leren en studeren” op Klink. We kwamen het volgende artikel tegen dat we graag met jullie delen. We zijn benieuwd naar jullie ervaring hiermee. Studeer jij of heb je een kind dat studeert met een beperking? Praat dan met ons mee hier op Klink.

De dochter van Elsa van de Loo heeft diabetes type 1. Ze kwamen erachter toen haar dochter net vier jaar oud was en naar school ging. Elsa wilde dat haar dochter gewoon naar school zou gaan, mét insulinepomp. Maar hoe doe je dat als ouder met een kind dat prima functioneert, maar wel toezicht nodig heeft? Is diabeteszorg op school een recht of een gunst? “Mijn dochter heeft de hele dag diabetes, niet alleen om 12:00 uur met de lunch.”

Het hele artikel vind je hier.

Scholen hebben niet altijd een goed beleid hoe om te gaan met bijvoorbeeld diabetes. Het komt voor dat ouders zelf alle zorg moeten bieden op school.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. En hoe ga je het gesprek aan met een onderwijsinstelling over dit onderwerp? En hoe bepaalt het de schoolkeuze?

Deel dit nieuwsbericht via:
Lees meer over

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Weet je zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?